Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός: Αποκάλυψη - «βόμβα» καθηγητή Ιατρικής για τρία από τα κρούσματα στην Αττική

Newsroom Newsbomb.gr

Στα τρία κρούσματα κοροναϊού της Αττικής που είναι άγνωστο το πώς μολύνθηκαν, και τους φόβους για μεγάλη διασπορά του νέου κοροναϊού, αναφέρθηκε ο καθηγητής Ιατρικής Ν. Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. Επίσης, ο καθηγητής έκανε την εκτίμηση ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουμε πολλά νέα κρούσματα.

Όπως αποκαλύπτει o καθηγητής ένα από αυτά τα 3 κρούσματα χειρίστηκε ο ίδιος το Σάββατο (7/3) και «το περιστατικό αυτό νοσηλεύεται σε ένα από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής με κοροναϊό διαπιστωμένο, ενώ εξήγησε πως ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ταξιδέψει πουθενά, δεν έχει έρθει σε επαφή ποτέ ούτε με κρούσμα, ούτε με επαφή κρούσματος άρα από τα μέλη ιχνηλάτησης που έγιναν δεν βρέθηκε καμία πηγή μόλυνσης από κοροναϊο. Πρόκειται για έναν άνδρα 67 ετών».


Ο κ. Σύψας επισήμανε πως ο ασθενής βρέθηκε θετικός στην τρίτη επίσκεψή του στον ΕΟΔΥ καθώς δεν είχε κανένα παράγοντα κινδύνου. Ωστόσο «είχε αλλάξει ο ορισμός του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και πλέον ελέγχονται και τα περιστατικά με πνευμονία και ας μην έχουν ιστορικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι επιβεβαιώνει πως έγιναν ιατρικές επισκέψεις και είχε επαφές χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα ενώ νοσούσε και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι πρόκειται για κοροναϊό όπως συνέβη και με τον 66χρονο που είχε πάει στους Αγίους τόπους και εν αγνοία του διέσπειρε επί μέρες τον ιό.

«Ο ιός ακολουθεί την πορεία που ακολουθεί στις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή είναι η ισχυρότατη απόδειξη ότι έχουμε διασπορά του ιού στην Αθήνα», τονίζει ο καθηγητής.

Παράλληλα ανέφερε ότι υπάρχουν άλλα 2 κρούσματα που τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης δεν απέδωσαν τίποτα, «που σημαίνει πως είναι οι λεγόμενες κρυψιγενείς μολύνσεις, δεν ξέρουμε από πού ακριβώς προκλήθηκαν».

«Η επιδημία επεκτείνεται όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη, είναι απολύτως αναμενόμενο και για το λόγο αυτό η Πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές ετοιμάζονται για να υποδεχτούν αυτή την επιδημία ώστε να την αντιμετωπίσουμε με τις λιγότερες δυνατές ζημιές» προσθέτει.

Καταλήγοντας, συμβουλεύει να αποφεύγονται οι συναθροίσεις και οι επαφές με όσους είναι άρρωστοι και συνιστά υπευθυνότητα των πολιτών σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου