Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Έκκληση για αιμοδοσία από τον Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας. Τεράστιες οι ανάγκες

Μιχάλης Θερμόπουλος - IATROPEDIA

Έκκληση προς τους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν στις αιμοδοσίες και να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους ένα «δώρο ζωής» απευθύνει ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Βασίλης Δήμος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ανέφερε πως καθημερινά απαιτούνται στη Θεσσαλονίκη περίπου 50-60 φιάλες αίματος για τη μεσογειακή αναιμία και πως οι ελλείψεις οδηγούν σε αναβολές μεταγγίσεων ή σε υπομεταγγίσεις.

«Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στα ψυγεία. Τις τελευταίες 15 ημέρες οι πάσχοντες υπομεταγγίζονται. Ενώ πρέπει να λάβουν δύο φιάλες αίματος, σε κάθε μετάγγιση, ανά δεκαπενθήμερο, είτε λαμβάνουν το μισό ή αναβάλλεται η μετάγγιση. Δεν λαμβάνουν αίμα για την υγεία τους, για τον οργανισμό τους. Η μετάγγιση αίματος είναι θεραπεία πρώτης γραμμής για έναν πάσχοντα με μεσογειακή αναιμία. Δεν είναι ένα φάρμακο που θα το βρούμε στο φαρμακείο και θα το αγοράσουμε, αλλά για το αίμα που θα δώσει ο συνάνθρωπος μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμος μεταφέροντας την εικόνα.

Ο κ. Δήμος απηύθυνε έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες λέγοντας πως λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας στα νοσοκομεία και πως η αιμοδοσία είναι μία ασφαλής διαδικασία και το προσωπικό των αιμοδοσιών τηρεί σχολαστικά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας έναντι της πανδημίας του κορονοϊού.

«Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης οι αιμοδοσίες είναι σε ξεχωριστό κτίριο, στην αυλή, δεν έρχονται οι εθελοντές αιμοδότες σε επαφή με το υπόλοιπο νοσοκομείο. Αν μπορεί κάποιος να αιμοδοτήσει, ας το κάνει τώρα που οι ανάγκες είναι τεράστιες», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου