Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: Κλίνες για ασθενείς με covid-19 σε όλα τα νοσοκομεία – Οι νέες οδηγίες



Έτοιμες κλίνες- έστω λίγες- ώστε αν χρειασθεί να νοσηλεύσουν ασθενείς με covid-19 θα πρέπει να έχουν πλέον όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, κατά τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με όλους τους Διοικητές Νοσοκομείων της χώρας, η εντολή που δόθηκε ήταν να υπάρχουν σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, ακόμη και στα μικρά νοσοκομεία των νησιών, έτοιμα κρεβάτια ώστε αν χρειασθεί να νοσηλεύσουν ασθενείς που έχουν προβληθεί από κορονοϊό.

Η νοσηλεία αυτή βέβαια θα είναι ολιγοήμερη αφού στη συνέχεια οι ασθενείς θα μεταφέρονται στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

Στόχος είναι – όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας- να μη σηκώσουν όλο το βάρος κάποια νοσοκομεία όπως το Σωτηρία που αντιμετώπισε περίπου το 70% των περιστατικών.

Στην πρώτη φάση της πανδημίας πάντως είχαν ορισθεί συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα και στα νησιά που θα νοσήλευαν ασθενείς με κορονοϊό. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ: «Ποια νοσοκομεία θα υποδεχθούν στις διακοπές τα πιθανά κρούσματα κορονοϊού»

Και σε αυτή τη φάση πάντως της επιδημίας του κορονοϊού, εάν κριθεί απαραίτητο οι ασθενείς θα μπορούν να μεταφερθούν είτε στην Ηπειρωτική Ελλάδα είτε και στην Αθήνα, εάν πρόκειται για σοβαρές περιπτώσεις της λοίμωξης covid-19.

Οι Διοικητές των Νοσοκομείων όμως θα πρέπει να έχουν ετοιμάσει κάποιες κλίνες για παν ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου