Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Δικαιώθηκε ο αγώνας του ΙΣΑ για τη ρύθμιση των οφειλών claw back και rebate


Γ.Πατούλης: «Παραμένουμε στις επάλξεις για να εξασφαλίσουμε την οικονομική επιβίωση και την επαγγελματική αξιοπρέπεια των ιατρών της Αθήνας»

Μία σημαντική νίκη πέτυχε ο ΙΣΑ στις δίκαιες διεκδικήσεις του. Μετά από συνεχείς προσπάθειες και διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς, τόσο του Προέδρου του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη όσο και του Συντονιστικού Οργάνου των ιδιωτικών Φορέων ΠΦΥ, δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Β’ 4613/19-10-2020 (για το Φ.Ε.Κ. πατήστε εδώ) η απόφαση για ρύθμιση των ανείσπρακτων οφειλών claw back και rebate για τα έτη 2013-2019.

Η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει την ένταξη των ανείσπρακτων οφειλών claw back και rebate σε ρύθμιση η οποία ανέρχεται σε 120 μηνιαίες δόσεις και με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα 150,00 ευρώ.

Η καταβολή της μηνιαίας δόσης θα γίνεται είτε με συμψηφισμό αν ο οφειλέτης είναι συμβεβλημένος πάροχος με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είτε με ηλεκτρονική καταβολή με την χρήση μοναδικού κωδικού πληρωμής αν ο οφειλέτης δεν είναι πλέον συμβεβλημένος με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Η υποβολή της αίτησης για ένταξη στην ρύθμιση έχει καταληκτική ημερομηνία την 30η Νοεμβρίου 2020 και με την ένταξη στην ρύθμιση οι οφειλές απαλλάσσονται από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο πολύμηνος αγώνας μας δικαιώθηκε αφού επετεύχθη η ρύθμιση των παλαιών οφειλών σε 120 δόσεις ενώ παράλληλα μειώσαμε και το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης στα 150,00 ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά οι προσπάθειες του ΙΣΑ συνεχίζονται καθώς στην επικείμενη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη θα απαιτήσει την περαιτέρω μείωση του ποσοστού claw back για το 2020, με τελικό στόχο την οριστική εξάλειψη του, αλλά και την μεγαλύτερη οικονομική στήριξη των παρόχων υγείας και ιδιαίτερα των ιατρείων και ιατρικών εταιρειών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο τεράστιο βάρος που επωμίζονται εν μέσω της πανδημίας του covid-19.

«Ο ιατρικός κόσμος στήριξε με αυταπάρνηση τον ασθενή και το σύστημα υγείας μέσα στην μεγάλη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα. Η πολιτεία οφείλει να παρέχει ένα δίκαιο πλαίσιο και συνθήκες που επιτρέπουν την οικονομική επιβίωση των ιατρών. Πετύχαμε πολλά το τελευταίο διάστημα ωστόσο συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα των μελών μας», τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

7 σχόλια:

  1. Μικρη διορθωση των δηλωσεων του κου Προεδρου ΄΄...των συμβεβλημενων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρων της Αθηνας .Οι μη συμβεβλημενοι δεν μας απασχολουν ΄΄.Θυμομαστε ολοι τις παραινεσεις του κου Προεδρου να μην συμβληθουμε και δυστυχως τις πιστεψαμε .Θα το βαλετε κα Μαστορακου ή φοβαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή σε όλους σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια αντί να επιμείνετε σε κατάργηση του claw back μας βάλατε να πληρώνουμε κι από τον τάφο.Θελουμε να μάς πείτε ποια κατηγορία εργαζομένων υφίσταται αυτό τον τρόπο αμοιβής παροχής υπηρεσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με την αποπληρωμή του claw-back σε 120 δόσεις ο μόνος στην ουσία που εξυπηρετεί ται είναι το κράτος-ΕΟΠΥΥ που μας κρατάει δέσμιους για να κάνει την δουλειά του εξυπηρετώντας μέσω ημών τους πάντες και για τα πάντα μεθοδεύοντας μέσω νέου πρόσθετου άτυπου δανείου κάθε χρόνο την οικονομική καταστροφή μας. Μέθοδος που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με βιώσιμη λύση των ιατρείων μας αλλά μας επιτρέπει προσωρινά να φυτοζωούμε, να κουτσοζούμε μαραζώνοντας μέχρις εξαφανίσεως με υποθήκευση του μέλλοντος των ιατρείων μας αλλά και των οικιών μας κληρονομώντας χρέη στα παιδιά μας.
    Η άμεση ζήτηση-συμψηφισμός του cl-back κάθε χρόνο θα αποδείκνυε σε όλους μας την δυσχερή οικονομική κατάσταση και την ασύμβατη με κέρδη βιωσιμότητα μας ακόμη και στους συναδέλφους που νομίζουν ότι με κάποιο μαγικό τρόπο ή θα τους χαριστούνε τα χρέη στο μέλλον ή θα είναι σε θέση να τα αποπληρώσουν. Μακάρι να ζητούσαν άμεσα την αποπληρωμή. Την ίδια στιγμή θα ακολουθούσε μαζική έξοδος από τον ΕΟΠΥΥ και γενικός ξεσηκωμός με άμεσες δυνατές κινητοποιήσεις. Δεν το κάνουν γιατί δεν συμφέρει , θα μένανε ξαφνικά οι ασφαλισμένοι ακάλυπτοι από εξετάσεις και με την σειρά τους θα αντιδρούσανε. Απορώ πως στις ενώσεις δεν το αντιλαμβάνονται. (μπορεί να εξυπηρετούν άλλους σκοπούς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ.
      ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ.
      ΜΑΣ ΔΕΙΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ,ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
      ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ 100%

      Διαγραφή
  6. Αντί να ντρέπεστε, πανηγυριζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή