Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ για οικογενειακούς ιατρούς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 27, ν.4737/2020 (Ά 204) δόθηκε παράταση της ισχύος των συμβάσεων των ιδιωτών οικογενειακών ιατρών ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 30.11.2020 με τους ίδιους όρους.

Η ρύθμιση αφορά τους ιατρούς για τους οποίους είχε δοθεί παράταση των συμβάσεών τους μέχρι τις 30.09.2020. Οι λοιπές συμβάσεις εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τη λήξη τους με τους ίδιους όρους.

Ο Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Οικονομικών Υποθέσεων

Κ. ΜΠΑΡΟΥΣ

6 σχόλια:

  1. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ 7/8/9/2020? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουν άραγε συναίσθηση στον ΕΟΠΥΥ το πόσο αναξιόπιστος και αφερέγγυος φαίνεται ο ΕΟΠΥΥ στα μάτια των Ιατρών;

    Γενικά πιστεύω ότι ο ΕΟΠΥΥ παραείναι αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να κάνει πολλούς ιδιώτες Οικογενειακούς Ιατρούς Ο.Ι. να συμβληθούν μαζί του με το δέλεαρ των 200 επισκέψεων/μήνα.
    Πρέπει να ξέρει ο ΕΟΠΥΥ ότι τώρα έχουν προστεθεί και τρεις νέοι παράμετροι:

    1) Ο covid-19 (ποιος ιδιώτης θέλει να μπάσει στο Ιατρείο του εμπύρετα περιστατικά όταν ξέρει ότι κανείς δεν θα του καλύψει τα έξοδα για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, ούτε αναρρωτική δικαιούται αν αρρωστήσει ο ίδιος, ούτε και θα του πληρώσει κανείς τα διαφυγόντα κέρδη αν σκάσει κανένα περιστατικο κοροναϊού στο ιδιωτικό Ιατρείο του; ).

    2) Η ενδυναμωτική εμπειρία αμιγώς ιδιωτικού επαγγέλματος που έχουν πλέον οι περισσότεροι ιδιώτες Ο.Ι.

    3) Η εμπειρία που αποκόμισαν από τον ΕΟΠΥΥ όσοι ιδιώτες είχαν τις συμβάσεις των τελευταίων 2,5 ετών που ήταν μάλλον τραυματική και κλόνισε την πίστη τους στον ΕΟΠΥΥ (ειδικά μετά τα πρόσφατα καμώματα του ΕΟΠΥΥ). Κλονίστηκε η πίστη ακόμη και των "τελευταίων των Μοϊκανών" των Ο.Ι. που δεν θέλανε με τίποτε να μείνουν εκτός σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, κατάληξαν όμως να μαζέψουν όλους τους "τζαμπατζήδες" ασθενείς ενώ προς το τέλος αυτής της σύμβασης και ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ αποδείχτηκε απέναντί σε αυτούς τους Ιατρούς έντονα ανοργάνωτος και απρόβλεπτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα.
      Οσοι φυγαμε νωριτερα, ειδαμε οτι ειναι καλυτερα εκτος παρα εντος ΕΟΠΥΥ.
      Ειδικα οσον αφορα τον τομεα των παρατασεων συμβασεων (2 μηνες, 2 εβδομαδες κοκ) οπως και την καθυστερηση καταβολης δεδουλευμενων, το θεμα ειχε χασει καθε εννοια λογικης.
      Εντελει, οταν η προτεινομενη αμοιβη εφτασε σε επιπεδα προσβολης αξιοπρεπειας, εληφθη ορθως (αν κρινω εκ του αποτελεσματος) η αποφαση διακοπης συνεργασιας με τον οργανισμο, πραγμα που (3 χρονια μετα) δεν εχω μετανοιωσει καθολου...

      Διαγραφή
    2. Κοψτε ολοι τις συμβασεις με τον ΕΟΠΥΥ.Λυση ολων των προβληματων του κλαδου σε 24 ωρες το πολυ .Γυριστε την πλατη στους συλλογους οπως κι αυτοι τη γυριζουν στα μελη τους .

      Διαγραφή
  3. Οι υποβολες ανοιξαν,στειλε και τα φυσικα αρχεια δε χρειαζεται ιδιαιτερη προσκληση,καποιοι τα στειλαμε ηδη!
    Αρκετα καθυστερησαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απόλυτα εύστοχο το σχόλιο κ. Αργυρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή