Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Βρετανία: Η χώρα οδεύει σε καθολικό lockdown

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακοινώσει την επιβολή νέου lockdown σε εθνική κλίμακα την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς εκφράζονται ανησυχίες διότι τα νοσοκομεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο κατακλύζονται από ασθενείς με την COVID-19, αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας The Times.
Capital.gr

Τα νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή την Τετάρτη (4η Νοεμβρίου) και να ισχύσουν ως την 1η Δεκεμβρίου, κατά τις πληροφορίες των Τάιμς.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Συντηρητικών σκοπεύει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μεθαύριο Δευτέρα για να αναγγείλει τα μέτρα: όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, εξαιρουμένων όσων κρίνεται πως είναι "απολύτως απαραίτητο" να συνεχίσουν και των "εκπαιδευτικών ιδρυμάτων" (βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και πανεπιστημίων), πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Πάντως, η επιβολή των νέων μέτρων τελεί ακόμη υπό συζήτηση και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, έγραψαν οι Τάιμς επικαλούμενοι ανώτερη κυβερνητική πηγή .

Το ΗΒ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε 24.405 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 274 θανάτους ασθενών εντός 28 ημερών από τη διάγνωση πως τα θύματα είχαν συμπτώματα της COVID-19.

Για να σωθούν τα Χριστούγεννα

Όπως αναφέρει από την πλευρά της η εφημερίδα Daily Mail, οι επιστημονικοί σύμβουλοι του Βρετανού πρωθυπουργού, του τόνισαν ότι η επιβολή ενός καθολικού lockdown αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να σωθούν τα Χριστούγεννα.

Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην επιτροπή SAGE που διαχειρίζεται την κρίση, παρουσίασαν στον Τζόνσον τα δυσοίωνα στοιχεία της πανδημίας στη χώρα, που σύμφωνα με αυτά ο κορονοϊός διασπείρεται στην κοινότητα ταχύτερα από τις χειρότερες αρχικές προβλέψεις. Οι πληροφορίες της Mail θέλουν τις ανακοινώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού να λαμβάνουν τόπο εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου