Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Λοιμωξιολόγος νοσηλεύεται σε κλινική COVID-19

Συντάκτης: Virus

Λοιμωξιολόγος που εργαζόταν στην κλινική COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας νόσησε και πλέον νοσηλεύεται απομονωμένος στην ίδια κλινική δίνοντας μάχη για την ζωή του.

Ο εν λόγω ιατρός μολύνθηκε από λάθος σε εφημερία, όπως εξηγεί και η υγεία του επιδεινώθηκε παρά την αρχική χορήγηση κορτιζόνης κατ’ οίκον, οπότε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος, Ηλίας Σκοπελίτης είναι πατέρας ενός 8χρονου κοριτσιού και ανησυχεί για την οικογένειά του αφού, παρά τα μέτρα προστασίας κόλλησε την σύζυγο του.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι κόλλησε από συνάδελφο, ενώ ασθένησαν ακόμη άλλες τέσσερις νοσηλεύτριες.

Ο γιατρός εκφράζει τον φόβο του για τον στιγματισμό της οκτάχρονης κόρης του στο σχολικό περιβάλλον, καθώς ήδη πριν νοσήσει, υπήρχαν σχόλια για την εργασία του στη συγκεκριμένη κλινική.

Αναφερόμενος στην προσφορά των υγειονομικών ο λοιμωξιολόγος ζήτησε την ενίσχυση των νοσοκομείων με προσλήψεις τώρα που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.

Ο κ. Σκοπελίτης υποστήριξε ότι από την 1η Σεπτέμβρη λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας κλινική COVID-19, χωρίς τις κατάλληλες όμως υποδομές.

Ο λοιμωξιολόγος περιέγραψε ως πηγή του κακού της διασποράς το γεγονός ότι 8 θετικά κρούσματα τοποθετήθηκαν σε χώρο που δεν έπρεπε, παρά τον αρχικό διαχωρισμό των κρουσμάτων.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου