Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Ευαγγελισμός: 26 θετικοί στον κορονοϊό γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς – Μολύνθηκαν από συνοδούς ασθενών

Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA

Διασπορά του κορονοϊού σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", με 26 άτομα να έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικά στον ιό, ανάμεσα σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς.



Είκοσι γιατροί και νοσηλευτές, αλλά και έξι ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", μετά από διασπορά στη Νευροχειρουργική Κλινική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η διασπορά ενδέχεται να προέκυψε από συνοδούς ασθενών θετικούς στον ιό, που εισήλθαν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου. Συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις και μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 200 δείγματα.

Έκκληση κάνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στους συνοδούς των ασθενών να μην εισέρχονται στο νοσοκομείο παράνομα, καθώς τα επισκεπτήρια έχουν απαγορευθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid, μετά από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει μιλώντας στο iatropedia.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ευαγγελισμού, Δημήτρης Πιστόλας, οι συγγενείς δεν υπακούν στις υποδείξεις του προσωπικού και εισέρχονται στο νοσοκομείο κρυφά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή νοσηλευόμενων ασθενών και γιατρών.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοσκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), περισσότεροι από 1000 Υγειονομικοί απουσιάζουν από την υπηρεσία τους λόγω κορονοϊου. Από αυτούς οι περίπου 700 νοσούν από τον ιό και οι 300 βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό ως επαφές κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα:
Κεντρική Μακεδονία - Θεσσαλονίκη

Μεγάλος αριθμός γιατρών και νοσηλευτών πάσχουν από Covid στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και ιδιαίτερα στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη διασπορά του κορονοϊού, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Αναλυτικά νοσούν:
ΑΧΕΠΑ: περισσότεροι από 100 γιατροί και νοσηλευτές
Παπανικολάου: περισσότεροι από 75
Ιπποκράτειο ΘΣΝ: πάνω από 30
Γεννηματάς ΘΣΝ: 15
Παπαγεωργίου: 12
Νοσ. Κατερίνης: πάνω από 7.
Αττική

Στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής που περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, νοσούν από κορονοϊό 133 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ 188 βρίσκονται σε κατ' οίκον απομόνωση.

Αναλυτικά:
Ευαγγελισμός: 25
Σωτηρία: 11
Άγιος Σάββας: 21
Αγία Όλγα: 20
ΚΑΤ: 8
Ιπποκράτειο Αθήνας: 7
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 7 Κ.Α.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου