Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Λινού: Ο ιός μεταδίδεται ενδοοικογενειακά, έχει μπει στα σπίτια μας

Φωτογραφία: INTIMENEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ερώτημα γιατί, παρά το lockdown, οι αριθμοί του κρουσμάτων κορωνοϊού εξακολουθούν να είναι αυξημένοι στη χώρα μας, απάντησε η Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στην τηλεόραση η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας τόνισε πως ο ιός «πλέον έχει μπει στα σπίτια μας». «Ο ιός μεταδίδεται ενδοοικογενειακά» και τόνισε πως θα πρέπει «να έχουμε το νου μας στο παραμικρό σύμπτωμα», συνέχισε.

Λινού για το άνοιγμα των σχολείων

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών η κυρία Λινού σημείωσε: «Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν. Πρέπει να μειώσουμε τον συνωστισμό έξω από τα σχολεία», ενώ πρότεινε διαφορετικές ώρες προσέλευσης για κάθε τάξη ώστε να μην συγχρωτίζονται μαθητές και γονείς στις εισόδους.

Καταληκτικά, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για τις καταγραφές των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ και κατά πόσον αυτές αποδίδουν την πραγματικότητα, η κυρία Λινού τόνισε πως δεν πιστεύει ότι αλλοιώθηκαν τα στοιχεία, ωστόσο ανέφερε πως «δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα», υποστηρίζοντας πως δεν δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως «μια περιγραφή των τεστ ανά περιοχή, ανά ηλικία κλπ» ή τόσα κρούσματα θετικά από τα πόσα συνολικά, ώστε να γνωρίζουν οι επιστήμονες πού υπάρχει συρροή.

«Σε άλλες χώρες αυτό γίνεται κι αναλόγως ανοίγουν και κλείνουν περιοχές», πρόσθεσε και σχολίασε το θέμα των τεστ. «Τεστ γίνονται λίγα και δεν συνταγογραφούνται».

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/linoy-o-ios-metadidetai-endooikogeneiaka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου