Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Εμβόλιο : «Μοιρασμένο» το υγειονομικό προσωπικό – Ποια ΥΠΕ παίρνει την πρωτιά

Στο 50-60% κυμαίνεται το ποσοστό του υγειονομικού προσωπικού που θέλει να εμβολιαστεί σε όλη τη χώρα

Στο 50-60% κυμαίνεται το ποσοστό του υγειονομικού προσωπικού που θέλει να εμβολιαστεί σε όλη τη χώρα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το έχει δείξει μέχρι στιγμής το ιατρικό προσωπικό.

Μάλιστα, αυτό που προκαλεί εντύπωση μάλιστα είναι πως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το δείχνει η 7η ΥΠΕ, δηλαδή η Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περιοχές που «χτυπιούνται» βαρύτερα από την γρίπη είναι και αυτές που έχουν αναπτύξει περισσότερο την κουλτούρα του εμβολιασμού γι’ αυτό και δείχνουν άμεσο ενδιαφέρον για το εμβόλιο του κοροναιού.

Άστοχοι χειρισμοί φοβίζουν τους υγειονομικούς

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών η ΠΟΕΔΗΝ είχε καταγγείλει τους άστοχους χειρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης στο θέμα του εμβολιασμού, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αυτοί οι χειρισμοί δημιουργούν αρνητικό κλίμα στο υγειονομικό προσωπικό.

Πηγές της ΠΟΕΔΗΝ, αφού ξεκαθαρίζουν ότι «είμαστε υπέρ του εμβολιασμού κατά του κοροναϊου. Μάλιστα θα δώσουμε το καλό παράδειγμα», περιγράφουν μια ακατανόητη βιασύνη από την πλευρά της κυβέρνησης και των υγειονομικών αρχών που δημιουργεί επιφυλάξεις.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σήμερα διαπιστώθηκε από πλήθος τηλεφωνημάτων από υγειονομικούς προς τη διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ ότι «χάλασε το κλίμα στα νοσοκομεία και υπάρχει έντονη επιφυλακτικότητα. Αυτό συνέβη από την κατεπείγουσα εντολή του υπουργείου υγείας να δηλώσουν οι υγειονομικοί εως αύριο (σ.σ. Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου) πρωί την επιθυμία τους να εμβολιαστούν ή όχι. Αυτό το κλίμα εξαναγκασμού δημιουργεί προβληματισμό μεταξύ των συναδέλφων».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ζητείται από τους υγειονομικούς «μέχρι αύριο πρωί ενυπόγραφα δήλωση επιθυμίας εμβολιασμού ή όχι με όλα τα στοιχεία και με τους διοικούντες να αφήνουν υπονοούμενα ότι σε περίπτωση άρνησης θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις».

Μάλιστα η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ είχε αναρωτηθεί «γιατί τόσο βιασύνη; Ακόμη δεν έφθασαν τα εμβόλια στη χώρα. Θα πρέπει να γίνει ενημέρωση στο προσωπικό από τις επιτροπές λοιμώξεων και με νηφάλιο τρόπο να πεισθούν οι συνάδελφοι με επιχειρήματα» καθώς όπως προσθέτει: «Με τόση σπουδή και βιασύνη άρχισαν να φοβούνται».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει να μείνει ανοικτή σε ημερομηνία η επιθυμία των υγειονομικών για να εμβολιαστούν και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μόνο με ενημέρωση και πειθώ θα επιτευχθεί μαζικός εμβολιασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου