Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Δεν είναι έτοιμο για ταχεία έγκριση το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων πιθανότατα δεν θα μπορέσει να εγκρίνει την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης τον Ιανουάριο, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού.
Capital.gr

"Δεν έχουν καν υποβάλει αίτηση ακόμα", ανέφερε ο Noel Wathion σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έχουν λάβει απλώς ορισμένες πληροφορίες για το εμβόλιο, ανέφερε ο κ. Wathion.

"Δεν είναι αρκετές για να δικαιολογηθεί μια υπό όρους άδεια μάρκετινγκ", ανέφερε. "Χρειαζόμαστε επιπλέον στοιχεία για την ποιότητα του εμβολίου. Και ύστερα, η εταιρεία θα πρέπει να υποβάλλει επίσημη αίτηση".

Επομένως, είναι απίθανο να δοθεί έγκριση τον επόμενο μήνα, τόνισε ο κ. Wathion.

Την περασμένη εβδομάδα, η AstraZeneca ανέφερε στο Reuters πως το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού θα πρέπει να είναι αποτελεσματικό κατά του νέου στελέχους του ιού, προσθέτοντας πως βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για την πλήρη διερεύνηση των επιπτώσεων της μετάλλαξης. 

Η εταιρεία έχει υποβάλει ένα πλήρες ''πακέτο'' δεδομένων σχετικά με το εμβόλιό της στη βρετανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων, δήλωσε ο βρετανός υπουργός υγείας Matt Hancock.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου