Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Χρυσοχοΐδης για Πρωτοχρονιά: «Νεκρή» πόλη η Αθήνα μετά τις 22:00 -Για να μην κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ

ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ Η ΑΤΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης για Πρωτοχρονιά: «Νεκρή» πόλη η Αθήνα μετά τις 22:00 -Για να μην κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ / Φωτογραφία: AP

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρούς και καθολικούς ελέγχους την παραμονή και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, για να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε τη ζωή των ανθρώπων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη. Ερωτηθείς για την κυκλοφορία μετά τις 22:00 αύριο, ανέφερε ότι οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί όπως και ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο δρόμων και SMS -Τι θα ισχύει

ΕΛΛΑΔΑ 30|12|2020 | 11:12

«Αν σε 15 ημέρες λόγω κακών συμπεριφορών έχουμε αυξήσει τα κρούσματα τότε δεν θα κάνουμε εμβόλια, θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ», είπε με έμφαση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας ότι κάθε γιορτή είναι και μια μαχαιριά.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε πως η Αττική (όπου σήμερα εντοπίστηκαν τα 341 από τα 942 νέα κρούσματα) είναι στην «κόψη του ξυραφιού» και πως παρακολουθείται από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Επιπλέον, σημείωσε πως με ή χωρίς καταγγελία, αν υπάρχει πληροφορία ότι κάπου γίνεται πάρτι που υπερβαίνει το όριο των ατόμων που επιτρέπεται από τη νομοθεσία ή υπάρχει προκλητική συμπεριφορά κάποιων, «είναι προφανές ότι η αστυνομία δικαιούται σε συνεργασία με τον εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει σε αυτούς που παρανομούν αυτά που πρέπει, σύμφωνα με τον νόμο».

«Ένα πράγμα που φοβάμαι είναι ότι μια μικρή μειοψηφία μπορεί να κάνει κακό σε πολλούς» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μεταξύ άλλων, και επισήμανε πως φτάνουμε προς το τέλος του τούνελ.

«Στο τέλος του άλλου μήνα θα έχουμε 200.000 ανθρώπους εμβολιασμένους και μάλιστα τους πιο ευάλωτους. Πρέπει να κάνουμε υπομονή για το επόμενο βήμα, τον μαζικό εμβολιασμό, και να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση τους επόμενους μήνες. Άρα, δεν αξίζει τον κόπο κάθε φορά που έχουμε μια γιορτή να έχουμε μαχαιριές στις πλάτες των ανθρώπων και να αγνοούμε ότι κάποιοι άνθρωποι αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη για τη ζωή τους», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/hrysohoidis-gia-protohronia-nekri-poli-athina-meta-2200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου