Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Κορονοϊός – εμβόλιο: Ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιασθούν

Τη διαδικασία καταγραφής των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιασθούν περιέγραψε ο υπουργός Υγείας

Ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας από το πρωί της Πέμπτης θα ξεκινήσει όλη η διαδικασία μέσω των Υγειονομικών Περιφέρειων.

Ειδικότερα όπως είπε: «Από αύριο το πρωί το υπουργείο Υγείας από τις 9:00 έως τις 16:00 θα επικοινωνήσει διαδοχικά με τηλεδιάσκεψη με όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας» υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας, προαναγγέλλοντας την εθελοντική συγκατάθεση των υγειονομικών για τον εμβολιασμό τους.

«Ξεκινάει η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν. Όταν μιλάμε για υγειονομικούς, μιλάμε για όλο το προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες», ξεκαθάρισε ο κ. Κικίλιας.
Η προστασία του προσωπικού

«Η έκκληση μου προς αυτούς έχει να κάνει πρώτα απ’ όλα με τη δική τους προστασία μέσω του εμβολιασμού και εξίσου με την ασφάλεια των ασθενών μέσα στο νοσοκομείο, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα των ενδονοσοκομειακών διασπορών», επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Πάντως μετά τους υγειονομικούς σειρά να εμβολιαστούν θα έχουν οι ευπαθείς ομάδες και οι υπέργηροι γιατί αυτές είναι οι ομάδες που έχουν χτυπηθεί πάρα πολύ από την πανδημία.

Ο πληθυσμός και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες θα ενημερωθούν και μέσω sms για το πότε είναι η σειρά τους για το εμβόλιο με βάση τον σχεδιασμό που έχει κάνει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου