Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΙΣΘ: Νίκος Νίτσας «Οι γιατροί φυλούν Θερμοπύλες εδώ και μήνες…»

Tι είπε ο πρόεδρος του ΙΣΘ σε σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά

«Να εμβολιαστούν και οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα»

ζήτησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. «Να αποσαφηνιστεί ότι στους υγειονομικούς συμπεριλαμβάνονται και οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι μήνες τώρα έχουν βάλει πλάτη ώστε να μην καταλήγουν όλα τα περιστατικά «καθαρά» ή covid-19, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίτσας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ ενημέρωσε τον υφυπουργό για τα προβλήματα των συναδέλφων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι βρίσκονται στη γραμμή πυρός επί μεγάλο χρονικό διάστημα και θα πρέπει να πάρουν ανάσα ώστε να συνεχίσουν την αναχαίτιση του άγνωστου εχθρού και την άσκηση του καθήκοντος τους, ενόψει και του τρίτου κύματος ή νέας έξαρσης την οποία αναμένουν οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι».

Ο κ. Νίτσας επεσήμανε ότι "ο ΙΣΘ ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του δημάρχου Κ. Ζέρβα στη σύσκεψη και σε κοινές προσπάθειες, ώστε η Θεσσαλονίκη να μην ξαναμπεί βαθιά στο τούνελ, όπως έγινε πριν από τις 26 και 28Οκτωβρίου, κάτι που δυστυχώς το είχε προβλέψει. Το όποιο φως στην άκρη του τούνελ ήταν και είναι αχνό ακόμη γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα νούμερα των θανάτων και των διασωληνωμένων"

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ πρόσθεσε ότι «η σταθεροποίηση σε… υψηλά νούμερα -όπως δείχνουν στοιχεία ερευνών του ΑΠΘ, του ΕΣΥ και του ΕΟΔΥ- δεν πρέπει να εφησυχάζουν κανέναν αλλά αντιθέτως να μας θέτουν σε συναγερμό και σε μόνιμη επιφυλακή και εγρήγορση.

Η βελτίωση στα επιδημιολογικά στοιχεία είναι ελάχιστη σε σχέση με τόσες εβδομάδεςlockdown και θα πρέπει να μιλήσουμε ξεκάθαρα στους πολίτες για όσα μπορούν να συμβούν μέσα σε λίγες ώρες από περαιτέρω χαλάρωση.

Θα πρέπει να διασφαλιστεί από την πολιτεία, από εδώ και πέρα, ότι οι έλεγχοι θα γίνουν περισσότεροι και για περισσότερους. Το οφείλουμε στους συναδέλφους που "έχουν γονατίσει", τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, το οφείλουμε στην κοινωνία που δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται. Πρέπει να βγούμε ζωντανοί από αυτή τη δοκιμασία. Πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας».

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Νίτσας σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε επίσης ότι "δεν είναι δυνατόν τα νοσοκομεία να παραμείνουν για πολύ "νοσοκομεία μιας νόσου" καθώς υπάρχει κίνδυνος για χρόνια νοσήματα τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν θα γίνουν... επείγοντα με κίνδυνο την υγεία των ασθενών". Να θυμίσουμε ότι ο ΙΣΘ με συνεχείς εκκλήσεις, στις αρχές Οκτωβρίου, με την πρώτη αύξηση των κρουσμάτων, είχε ζητήσει εφαρμογή άμεσων μέτρων.

1 σχόλιο:

  1. Κατο σαπιο υπαρχει στο βασιλειο της Δανιμαρκιας ,αν πρεπει να υπενθυμιζει ο προεδρος του ΙΣΘ οτι και οι ιδιωτες ιατροι συμπεριλαμβανονται στην κατηγορια των υγειονομικων και πρεπει κι αυτοι να εμβολιασθουν.Η αδιαφορια ,η ελαφροτητα και η ανευθυνοτητα των κατ επιφαση ιατρικων συλλογων ,κοστιζουν ακριβα στα μελη τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή