Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Ιστορική μέρα: Εμβολιάστηκε πρώτη στην Ελλάδα η υπεύθυνη στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού

Ο δεύτερος άνθρωπος που εμβολιάστηκε είναι ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Την αρχή του τέλους της πανδημίας σηματοδοτεί η έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Στις 13:00 το μεσημέρι εμβολιάστηκε ο πρώτος άνθρωπος στη χώρα μας. Πρόκειται για την Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και λαμβάνει χώρα ο εμβολιασμός.

«Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα γιατί θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση μου» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε η κ. Καμπισιούλη για να περιγράψει τα συναισθήματά της.

«Πρόκειται για μια έντονα συμβολική κίνηση καθώς οι γιατροί και οι νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης από την αρχή της πανδημίας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρώτος άνθρωπος της χώρας που εμβολιάστηκε πριν από λίγο. 

Σχετικά με το πως έγινε η επιλογή της, ανέφερε πως είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, ωστόσο δε γνωρίζει με ποια κριτήρια επιλέχτηκε να έχει αυτή την τιμή.

Στις 13:30 εμβολιάστηκε και ο δεύτερος άνθρωπος στην Ελλάδα. Πρόκειτα για τον 88χρονο Μιχάλη Γιοβανίδη, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου