Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός- Μαγιορκίνης: Τι ισχύει για το μεταλλαγμένο στέλεχος- Ποιοι δεν κινδυνεύουν

Τι ανέφερε για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοιού στην Ελλάδα στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης

Διευκρινίσεις όσον αφορά το μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοιού που εξαπλώνεται στην Βρετανία έδωσε στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή οι πρώτες αναλύσεις που έγιναν από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας που έγιναν σε 1769 περιπτώσεις ασθενών με τον ιό του νέου τύπου σε σύγκριση με άλλες 1769 του "άγριου τύπου" υποδεικνύουν ότι αυτό το στέλεχος δεν είναι πιο παθογόνο ενώ δεν αυξάνονται οι πιθανότητες επαναμόλυνσης.

" Δηλαδή εάν έχουμε μολυνθεί στο παρελθόν από τον προηγούμενο τύπο ιού δεν έχουμε αυξημένες πιθανότητες να μολυνθούμε από τον νέο τύπου ιού" είπε προσθέτοντας πως το μόνο που πρέπει να διαπιστωθεί είναι το κατά πόσο αυτός έχει αυξημένη μολυσματικότητα.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής όσον αφορά την Ελλάδα, συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια. Ωστόσο η κατάσταση στις ΜΕΘ παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη ενώ ιδιαίτερα επιβαρυμένη παραμένει η κατάσταση στη Δυτική Αττική και στην Κοζάνη.

Οι γιορτές αυτές είναι διαφορετικές. Οι συναντήσεις σε κλειστούς χώρους και χωρίς μάσκα δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης του ιού. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, ιδανικό θα ήταν να κάνουμε γιορτές με την οικογένειά μας, είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου