Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Ιδιώτες γιατροί ενισχύουν τα νοσοκομεία του Ν. Λασιθίου

Ιδιώτες γιατροί ενισχύουν τα νοσοκομεία του Ν. Λασιθίου
Cretalive.gr

Τριάντα περίπου γιατρούς εκτιμάται πως θα προσλάβουν με ειδική προσωρινή σχέση εργασίας τα Νοσοκομεία του Λασιθίου κατά την τρέχουσα περίοδο και μέχρι τα μέσα ή τα τέλη του 2021 προκειμένου να καλύψουν τις πρόσθετες ανάγκες που προκύπτουν από την διαχείριση της πανδημίας covid 19.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ περίπου οι μισοί θα στηρίξουν το κεντρικό Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και οι υπόλοιποι τα άλλα τρία.

Με δεδομένο ότι δεν είναι εύκολο να εξευρεθούν αυτή την περίοδο γιατροί και το σύστημα πιέζεται, ο Υπουργός Υγείας με πρόσφατη τροπολογία δρομολόγησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη που μπορεί να βοηθήσει και τα Νοσοκομεία του Λασιθίου. Την απασχόληση συνταξιούχων ιατρών στο ΕΣΥ, αλλά και ιδιωτών γιατρών, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από τη διάδοση του κορονοϊού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι γιατροί αυτοί θα έχουν κίνητρο να ενταχθούν στο σύστημα. Έτσι, οι πληροφορίες αναφέρουν πως κάθε γιατρός θα λαμβάνει για κάθε μήνα εργασίας 2.000 ευρώ αφορολόγητα. Όπως μάλιστα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ, «σύμφωνα με την πρόταση που διατύπωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, οι ιδιώτες γιατροί που θα συνδράμουν στο ΕΣΥ, θα είναι διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά με εστίαση στις ειδικότητες αιχμής για την αντιμετώπιση της επιδημίας».

Η πρόταση του υπουργού Υγείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, συμβάσεις για 6 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 6 μήνες. Μηνιαίες αμοιβές 2.000 ευρώ αφορολόγητα, καθώς και αμειβόμενες εφημερίες. Πλήρη ή μερική απασχόληση. Αμοιβές για επίσκεψη κατ’ οίκον, καθώς και αμοιβές για τηλεσυμβουλευτική. Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν απαιτείται διακοπή λειτουργίας του ιδιωτικού ιατρείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου