Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Πιερρακάκης: Έτσι θα κλείνουμε τα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της Covid

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Βήμα-βήμα τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες ώστε να κλείσουν το ραντεβού για το εμβόλιο του κορονοϊού παρουσίασε κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο προγραμματισμός του ραντεβού μπορεί να γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr, στα ΚΕΠ, στα φαρμακεία και μέσω της άυλης συνταγογράφησης, όπως είπε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

To πρώτο που θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες είναι να ελέγξουν μέσω της πλατφόρμας εάν ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα που δύναται να εμβολιαστεί την τρέχουσα χρονική περίοδο. Οι πολίτες ελέγχουν τη δυνατότητα εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ ή το επώνυμο.


Εφόσον οι πολίτες έχουν ελέγξει τη δυνατότητα εμβολισμού την τρέχουσα περίοδο, ακολουθούν τον σύνδεσμο στον οποίο τους παραπέμπει η πλατφόρμα για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Με το κινητό, οι πολίτες μπορούν να στείλουν μήνυμα στο 13034 με τον ΑΜΚΑ (κενό) επώνυμο. Άμεσα θα λάβουν απάντηση από το EMBOLIO εάν έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.


Αλλαγή ή ακύρωση μπορεί να γίνει έως και τρεις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν ή να ακυρώσουν το ραντεβού τους μόνο μία φορά.



Εάν δεν προσέλθουν στο ραντεβού, δεν έχουν δυνατότητα επαναπρογραμματισμού για τις επόμενες 30 ημέρες. Για όσους δεν έχουν ΑΜΚΑ ή υπάρχει λάθος στην προτεραιοποίησή τους για εμβολιασμό, θα υπάρχει δυνατότητα συμπλήρωσης μιας ηλεκτρονικής φόρμας, ώστε να ενταχθούν άμεσα στους επικείμενους εμβολιασμούς.


Σύνδεση

Οι πολίτες συνδέονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του Taxisnet Αφού συνδεθούν επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι σωστά Μπορούν να προχωρήσουν σε διορθώσεις.


Προγραμματισμός

Αφού οι πολίτες συνδεθούν, ακολουθούν τα παρακάτω βήματα:
Αρχικά προγραμματίζουν το ραντεβού για τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου


Στη συνέχεια προγραμματίζουν το επαναληπτικό ραντεβού για τη δεύτερη δόση
Οι πολίτες ελέγχουν τα στοιχεία του ραντεβού, το οποίο πρέπει να επιβεβαιώσουν μέσα σε 2 λεπτά Αποθηκεύουν ή και εκτυπώνουν τα στοιχεία του ραντεβού και του QR code.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου