Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Γάζα: Επείγουσα πρόσβαση για τη διανομή βοήθειας και ιατρικών προμηθειών ζητά ο ΠΟΥ

Ρούλα Τσουλέα - IATROPEDIA

Έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση που απειλεί την περιοχή.

Στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης βρίσκεται Γάζα, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Και ζητά επειγόντως πρόσβαση για να παραδώσει βοήθεια και ιατρικές προμήθειες προς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δρ. Ρίτσαρντ Μπρέναν, περιφερειακός διευθυντής για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στο γραφείο του ΠΟΥ στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ότι ο ΠΟΥ συναντάται σήμερα με αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για τη «λήψη αποφάσεων» για να επιτραπεί η πρόσβαση στη Γάζα το συντομότερο δυνατόν.

Ο δρ Ρίτσαρντ Πεέπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, δήλωσε ότι από την έναρξη των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων έως σήμερα:
Έχουν σκοτωθεί 2.800 άνθρωποι
Περισσότεροι από 11.000 έχουν τραυματιστεί

Περίπου τα μισά θύματα είναι γυναίκες και παιδιά, πρόσθεσε. Συνολικά, είπε ότι έχουν γίνει 115 επιθέσεις σε υποδομές υγείας και η πλειονότητα των νοσοκομείων στη Γάζα δεν λειτουργεί. Καταγράφονται επίσης ελλείψεις σε ιατρικές προμήθειες, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο ΠΟΥ αναφέρει ακόμα ότι υπάρχει ο κίνδυνος να ξεσπάσουν ασθένειες. Αυξάνονται, τέλος, οι ανησυχίες για περίπου 350.000 ανθρώπους στη Γάζα με χρόνια νοσήματα όπως ο διαβήτης, που πασχίζουν να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Φωτογραφία αρχείου: iStock

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου