Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου απεργούν οι φυσιοθεραπευτές

Για πολλοστή φορά την τελευταία δεκαετία (2013-2023) ακούγεται η φωνή διαμαρτυρίας των εργαστηριακών γιατρών και των φυσιοθεραπευτών για τον βαρύτατο φόρο που το κράτος βάφτισε rebate και claw back

Τα μνημόνια παρήλθαν, έγιναν αναβαθμίσεις της οικονομίας από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς όμως rebate και claw back μέρα με την μέρα μεγαλώνουν και ρουφάνε το αίμα εργαστηριακών γιατρών και φυσιοθεραπευτών. Ενδεικτικά σήμερα το claw back έφτασε στο 45% περίπου + claw back παρελθόντων ετών + παρακράτηση φόρου 20%.

Σύνολο 70-75% φόροι στην πηγή

Στο απάνθρωπο αυτό φορολογικό καθεστώς προστέθηκαν για τους ακτινολόγους και τα απίστευτα «ποιοτικά κριτήρια» που εξοντώνουν ταχύτατα τον κλάδο εδώ θα σημειώσουμε ότι στην Θεσσαλονίκη έκλεισαν όλα τα διαγνωστικά ιδιοκτησίας γιατρών και υπάρχουν μόνο τα διαγνωστικά των ομίλων

Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Το λέμε και το εννοούμε. Αν το κράτος δεν μπορεί να καταργήσει άμεσα το Rebate και το claw back οφείλει να προσπαθήσει να το ελαττώσει τουλάχιστον στο επίπεδο 10%.

Αυτό είναι μία πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης για μία τάξη επιστημόνων που πρόσφερε πολλά και αντί ανταμοιβή το κράτος την κατασπάραξε και την οδηγεί στον όλεθρο.
 
Εκτός αν ο σχεδιασμός είναι η Υγεία να περιέλθει εις χείρας επιχειρηματιών και οι Έλληνες γιατροί να εξάγονται στο εξωτερικό .

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ

Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας

Θεόδωρος Γεωργακόπουλος Μιχάλης Ψαλτάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου