Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο στη Γάζα: Φόβοι για 500 νεκρούς - Χαμάς: Θα ελευθερώσουμε ομήρους αν πάψουν οι βομβαρδισμοί

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν νοσοκομείο της Γάζας βομβαρδίστηκε σήμερα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσαν οι αρχές του παλαιστινιακού θύλακα.

Το δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε πως εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί στο κέντρο της Γάζας. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα έκανε λόγο νωρίτερα για τουλάχιστον 300 "μάρτυρες", ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων έχει εγκλωβιστεί στα ερείπια.

Την ίδια ώρα όπως μεταδίδει το Al Jazeera πολλοί από τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο φιλοξενούσε οικογένειες εν μέσω του συνεχιζόμενου βομβαρδισμού της Γάζας από το Ισραήλ.

Εάν επιβεβαιωθεί η προέλευση του χτυπήματος, θα είναι μακράν η πιο θανατηφόρα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή από το 2008, γράφει το Associated Press.
Την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ "δείχνει" το Ισραήλ

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λένε ότι με βάση πληροφορίες της υπηρεσίας πληροφοριών, ένα άστοχο πυραυλικό χτύπημα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ προκάλεσε τη φονική έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας.

Σε ανακοίνωσή του, το IDF αναφέρει ότι "μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του IDF δείχνει ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Al Ahli στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε". "Οι πληροφορίες από πολλές πηγές που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι η Ισλαμική Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα", προσθέτει ο Ισραηλινός Στρατός.

Ο Mark Regev, ανώτερος σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού, δήλωσε στο BBC ότι οι ισραηλινές αρχές εξετάζουν ακριβώς τι συνέβη και είπε ότι ο στρατός του δεν θα "στοχοποιήσει σκόπιμα ένα νοσοκομείο". "Οι πληροφορίες μου, που μόλις έλαβα από την ανώτατη αρχή... είναι ότι όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι δεν επρόκειτο για ισραηλινές εντολές, ότι ήταν μάλλον ένας πύραυλος της Χαμάς που αστόχησε", είπε. "Από προηγούμενες συγκρούσεις με τους τρομοκράτες στη Γάζα, γνωρίζουμε ότι κατά μέσο όρο περίπου το 33% των ρουκετών που εκτοξεύουν εναντίον μας, πέφτουν χαμηλά και προσγειώνονται στη Γάζα", συμπλήρωσε.

Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Μαχμούτ Αμπάς

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κήρυξε τριήμερο πένθος μετά τη θανατηφόρα αεροπορική επιδρομή.

"Αυτό που συμβαίνει είναι γενοκτονία. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει αυτή τη σφαγή. Η σιωπή δεν είναι πλέον αποδεκτή", ανέφερε μια δήλωση που εξέδωσε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ως απάντηση στην επίθεση.

Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα: Πρωτοφανής η επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας

"Η σφαγή στο αραβικό νοσοκομείο al-Ahli είναι πρωτοφανής στην ιστορία μας. Ενώ έχουμε γίνει μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους και ημέρες, αλλά αυτό που έλαβε χώρα απόψε ισοδυναμεί με γενοκτονία", δήλωσε ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Άμυνας.

Για "έγκλημα πολέμου" μιλούν οι τοπικές αρχές

"Ένα νέο έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από την κατοχή στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Αχλί-Αραμπί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να έρθουν δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa λόγω του βομβαρδισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο στέγασε εκατοντάδες ασθενείς, τραυματίες και εκτοπισμένους από τα σπίτια τους βίαια λόγω των αεροπορικών επιδρομών", αναφέρεται στην ανακοίνωση της τοπικής αρχής.

"Το νοσοκομείο εξακολουθεί να καίγεται"

Σύμφωνα με τον Hassan Khalf, ιατρικό διευθυντή του νοσοκομείου Al - Wafa που βρίσκεται μόλις ένα 1 χλμ μακριά από το το Al - Ahli Arab το νοσοκομείο "εξακολουθεί να καίγεται". Ο γιατρός ανέφερε στο Al Jazeera ότι όλο αυτό το διάστημα έχουν τραυματιστεί χιλιάδες Παλαιστίνιοι και δεν υπάρχει κανένα ασφαλές μέρος. "Θέλουν να κάνουν σφαγές στη Γάζα" συμπλήρωσε ο Khalf.

Σημειώνεται ότι οι Ισραηλινοί είχαν απευθύνει τελεσίγραφο και στο προσωπικό του νοσοκομείου να απομακρυνθεί. Τελεσίγραφο που είχε απορριφθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το προσωπικό, καθώς δεν υπήρχε τρόπος μεταφοράς των ασθενών.

Την ίδια ώρα ο Hussam Abu Safiya, επικεφαλής της παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο Kamal Adwan που βρίσκεται στη βόρεια Γάζα, μόλις λίγη ώρα μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου δήλωσε ότι "αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τραυματισμένα παιδιά, έγκυες μητέρες, μωρά γεννιούνται εδώ. Πάνω από 200 πτώματα μεταφέρθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο Σίφα, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Πρέπει να σταματήσουν να μας στοχοποιούν".

Καταδικάζουν Αίγυπτος, Ιορδανία, Κατάρ Ιράν, Ερντογάν

Η Αίγυπτος κατήγγειλε "με τον πιο έντονο τρόπο" την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, λέγοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει επειγόντως για να σταματήσει τέτοιες παραβιάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που δόθηκε αργά την Τρίτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι η επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας ήταν "το τελευταίο παράδειγμα των επιθέσεων του Ισραήλ χωρίς τις πιο βασικές ανθρώπινες αξίες". "Καλώ όλη την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει αυτή η άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα στη Γάζα", έγραψε ο Ερντογάν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ εξέδωσε δήλωση την Τρίτη καταδικάζοντας έντονα την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. "Η επέκταση των ισραηλινών επιθέσεων πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας για να συμπεριλάβει νοσοκομεία, σχολεία και άλλα κέντρα πληθυσμού είναι μια επικίνδυνη κλιμάκωση", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας εξέδωσε δήλωση την Τρίτη καταδικάζοντας έντονα την επίθεση του Ισραήλ. Η δήλωση τόνισε την ανάγκη παροχής διεθνούς προστασίας για τον παλαιστινιακό λαό και καλούσε να ενωθούν αμέσως οι προσπάθειες για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε απερίφραστα την "ειδεχθή" ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας που είπε ότι σκότωσε και τραυμάτισε εκατοντάδες "άοπλους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους", ανέφεραν την Τρίτη ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ακυρώθηκε η συνάντηση Αμπάς - Μπάιντεν

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ακύρωσε μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μετά το ισραηλινό χτύπημα σε νοσοκομείο της Γάζας την Τρίτη που σκότωσε εκατοντάδες, δήλωσε ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Ιορδανία. Ο ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος είπε ότι ο Αμπάς επέστρεφε στη Ραμάλα, την έδρα της κυβέρνησής του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Έξι νεκροί από βομβαρδισμό σχολείου

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν σχολείο που επιβλέπει η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) βομβαρδίστηκε σήμερα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ (UNRWA) για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή. Ο Φιλίπ Λαζαρίνι τόνισε πως μεταξύ των τραυματιών είναι υπάλληλοι της UNRWA και ότι το σχολείο έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές. "Είναι εξοργιστικό και δείχνει για ακόμη μια φορά κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές αμάχων. Κανένα μέρος δεν είναι πλέον ασφαλές στη Γάζα, ούτε καν οι εγκαταστάσεις της UNRWA", υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ, περισσότεροι από 4.000 άμαχοι είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο που βομβαρδίστηκε.

Χαμάς: Θα απελευθερώσουμε ομήρους

Νέο μήνυμα που φέρεται να έστειλε η Χαμάς για τους Ισραηλινούς ομήρους μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο ΝΒC επικαλούμενο ανώτατο στέλεχος της ισλαμιστικής οργάνωσης.

"Θα απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους σε μία ώρα εάν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα" φέρεται να είπε η Χαμάς. Όπως μεταδίδει το NBC, η Χαμάς λέει ότι θα προβεί στην απελεθεύρωση εάν το Ισραήλ συμφωνήσει με τους όρους της οργάνωσης. "Θα πρέπει να απελευθερωθούν και όλοι οι Παλαιστίνιοι στις φυλακές του Ισραήλ" φέρεται να είπε το στέλεχος της Χαμάς. Υποστήριξε, ακόμη, ότι Ισραήλ και ΗΠΑ γνωρίζουν τους όρους για την απελευθέρωση ομήρων, επειδή η οργάνωση "έχει κάνει γνωστές τις συνομιλίες της με τους ηγέτες αραβικών κρατών".

Επίθεση στον Λίβανο

Η βία κλιμακώθηκε στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ την Τρίτη με πέντε μαχητές της βαριά οπλισμένης ομάδας Χεζμπολάχ του Λιβάνου να σκοτώνονται κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον του Ισραήλ, δήλωσαν πηγές ασφαλείας στο Λίβανο. Στην πιο σοβαρή έξαρση στα σύνορα των τελευταίων 17 ετών, η Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν και οι ισραηλινές δυνάμεις ανταλλάσσουν τα πυρά από τότε που η παλαιστινιακή ισλαμιστική ομάδα Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος είπε ότι θα πυροβολούσε οποιονδήποτε πλησιάσει τα σύνορα ή ανακατευόταν στον φράχτη του, είπε ότι σκότωσε τέσσερις ανθρώπους την Τρίτη που προσπάθησαν να περάσουν το φράγμα και να τοποθετήσουν έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Δεν ανέφερε πού έγινε αυτό.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι πέντε από τους μαχητές της σκοτώθηκαν, αλλά δεν ήταν αμέσως σαφές εάν κάποιος από αυτούς ήταν οι ίδιοι που αναφέρει το Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος της Χαμάς και της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ που και οι δύο έχουν στελέχη στον Λίβανο, είπε ότι πραγματοποίησε επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης με κατευθυνόμενους πυραύλους εναντίον οχήματος του ισραηλινού στρατού στην ισραηλινή συνοριακή πόλη Μετούλα.

Το τηλεοπτικό κανάλι al-Manar που διευθύνεται από τη Χεζμπολάχ ανέφερε "σκληρό ισραηλινό βομβαρδισμό" σε λιβανέζικο έδαφος πέρα ​​από τα σύνορα από τη Μετούλα.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε επιθέσεις σε τρεις τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Μετούλα. Ανέφερε ότι κανένας ισραηλινός στρατός δεν τραυματίστηκε.

Χάος στη Γάζα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι χρειάζεται επείγουσα πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας για να παραδώσει ιατρικές προμήθειες και βοήθεια καθώς κάθε πρόσβαση παρέμενε κλειστή, συμπεριλαμβανομένης της διέλευσης της Ράφα προς Αίγυπτο στον Νότο.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν στο Χαν Γιουνίς στα νότια της Γάζας αφού το Ισραήλ είπε σε 1,1 εκατομμύριο ανθρώπους να κατευθυνθούν προς τα νότια πριν από μια αναμενόμενη χερσαία εισβολή.

Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση, παρά τις σκηνές απελπισίας από τη Γάζα και τις προειδοποιήσεις από τον ΟΗΕ καθώς το Ισραήλ εμποδίζει τις προμήθειες τροφίμων, νερού, καυσίμων και ηλεκτρισμού.

Αρκετοί ηγέτες παγκοσμίως επιβεβαίωσαν ότι κατευθύνονται στην περιοχή - συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο το Ισραήλ και του Γερμανού Όλαφ Σολτς, ο οποίος το επισκέπτεται σήμερα.

Νερό με... δελτίο

Ο Rushdi Abualouf του BBC στη πόλη Χαν Γιουνίς, στα νότια της πολιορκούμενης Λωρίδας της Γάζας, περιέγραψε την κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή, καθώς τα αποθέματα νερού μειώνονται.

Όπως μετέδωσε, οι γιατροί έχουν προχωρήσει σε αυστηρή τήρηση... μερίδων νερού, σύμφωνα με τις οποίες προ τις εξάντλησης των αποθεμάτων, κάθε ασθενής δικαιούται 300 ml πόσιμου νερού κάθε μέρα.

Στο δρόμο ο κόσμος κάνει ουρές για να ζητιανέψει νερό και ψωμί. "90% των σπιτιών στη νότια Γάζα... δεν έχουν νερό", λέει.

Το Ισραήλ έχει μπλοκάρει τις προμήθειες τροφίμων, νερού, καυσίμων και ηλεκτρισμού από τις φονικές επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου - αλλά ο ισραηλινός στρατός αρνείται ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση, επιμένοντας ότι υπάρχουν προμήθειες νερού και ηλεκτρισμού.
3.000 νεκροί, πάνω από 12.000 τραυματίες στη Γάζα

Περίπου 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με νέα ενημέρωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Η ανάρτηση προσθέτει ότι 12.500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Και 61 Παλαιστίνιοι έχουν επίσης σκοτωθεί στη χωριστή Δυτική Όχθη, με πάνω από 1.250 τραυματίες.
344 εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά από τις επιθέσεις της Χαμάς

Συνολικά 344 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σε ενημέρωση σήμερα το πρωί, το υπουργείο ανέφερε ότι υπήρχαν 82 άτομα σε σοβαρή κατάσταση, 194 μέτριας σοβαρότητας περιστατικά και 68 ήπια.

Ανέφερε ότι 4.229 άνθρωποι έχουν εισαχθεί συνολικά στα νοσοκομεία μετά τις επιθέσεις.
Ισραήλ προς μέλη Χαμάς: Παραδοθείτε άνευ όρων ή θα πεθάνετε

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ ανέφερε ότι τα μέλη της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς έχουν δύο επιλογές στον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας: να παραδοθούν ή να πεθάνουν.

"Τα αεροπλάνα μας θα φτάσουν παντού… κάθε πύραυλος γράφει πάνω του μια διεύθυνση. Θα φτάσουμε σε κάθε ένα από τα μέλη της Χαμάς", είπε ο κ. Γκάλαντ, μιλώντας στους πιλότους και τους τεχνικούς του στόλου F-35 της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ στην αεροπορική βάση Nevatim.

"Τα μέλη της Χαμάς έχουν δύο επιλογές: είτε να πεθάνουν στις θέσεις τους είτε να παραδοθούν άνευ όρων. Δεν υπάρχει τρίτη επιλογή. Θα εξαλείψουμε την οργάνωση Χαμάς και θα διαλύσουμε όλες τις δυνατότητές της", κατέληξε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

Δήλωση-μυστήριο

Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για την επόμενη φάση της εκστρατείας του κατά της Λωρίδας της Γάζας, αλλά τα σχέδια ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στις ευρέως διαδεδομένες προσδοκίες για επικείμενη χερσαία επίθεση, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού την Τρίτη.

"Ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια του πολέμου. Δεν έχουμε πει ποια θα είναι. Όλοι μιλούν για χερσαία επίθεση. Μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό", είπε ο αντισυνταγματάρχης Richard Hecht σε τακτική ενημέρωσή του προς δημοσιογράφους.
Συνεργασία ΗΠΑ - Ισραήλ για πέρασμα ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα χωρίς αυτή να κατασχεθεί από τη Χαμάς

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα συνεργαστούν για την κατάρτιση σχεδίου προκειμένου να επιτραπεί διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

"Κατόπιν αιτήματός μας, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ (...) θα καταρτίσουν σχέδιο που θα επιτρέψει η ανθρωπιστική βοήθεια δωρητριών χωρών και πολυμερών οργανισμών να φθάσει στους άμαχους της (Λωρίδας της) Γάζας", δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν έπειτα από μαραθώνιες -σχεδόν εννιάωρες- συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, την πέμπτη ημέρα ασταμάτητων διπλωματικών επαφών στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Μπλίνκεν, η αμερικανική και η ισραηλινή κυβέρνηση μοιράζονται την ανησυχία μήπως η Χαμάς προχωρήσει στην κατάσχεση ή την καταστροφή της βοήθειας που θα μπει στον θύλακα ή εμποδίσει τη διανομή της σε αυτούς που τη χρειάζονται.

"Αν η Χαμάς εμποδίσει με οποιονδήποτε τρόπο την ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει σε αμάχους, συμπεριλαμβανομένης της κατάσχεσής της, θα είμαστε οι πρώτοι που θα το καταδικάσουμε" και "θα εργαστούμε για να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο να επαναληφθεί" κάτι τέτοιο, είπε ο κ. Μπλίνκεν.

Τέσσερα μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στον Λίβανο

Η σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου, Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι τέσσερις μαχητές της σκοτώθηκαν στο νότιο Λίβανο, ανεβάζοντας σε εννέα τον αριθμό των μελών του κινήματος που έχουν σκοτωθεί από την κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι σκότωσε τέσσερις επιτιθέμενους που αποπειράθηκαν να διεισδύσουν στη χώρα από τον Λίβανο. Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός τόνισε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες "εντόπισαν μια ομάδα τρομοκρατών που αποπειράθηκε να διεισδύσει μέσω του φράκτη ασφαλείας από τον Λίβανο και να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό", προσθέτοντας ότι "τέσσερις τρομοκράτες" σκοτώθηκαν.

Δύο έφεδροι του ισραηλινού στρατού και ένας Ισραηλινός πολίτης τραυματίστηκαν σε μια από τις επιθέσεις, ανέφερε ο στρατός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου