Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

ΕΟΠΥΥ: Προς νέα Διοίκηση στον Οργανισμό – Σε αναζήτηση νέων προσώπων ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΕΟΠΥΥ: Προς νέα Διοίκηση στον Οργανισμό – Σε αναζήτηση νέων προσώπων ο Άδωνις Γεωργιάδης

Έρχονται νέα πρόσωπα στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Αποκλειστικές πληροφορίες για τις επαφές Άδωνι

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Έντονο παρασκήνιο είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στον ΕΟΠΥΥ. Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναζητά εδώ και κάποιες ημέρες νέα πρόσωπα για τον μεγαλύτερο Οργανισμό υγείας της χώρας, προκειμένου να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στη Διοίκηση του.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του στην οδό Αριστοτέλους επιδίωκε να αλλάξει στον Οργανισμό τα πρόσωπα, τη δομή αλλά και τη λειτουργία του.

Προς την κατεύθυνση αυτή φαίνεται ότι συνέβαλαν και οι κακές σχέσεις που δείχνει να διατηρεί με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, όπως μετά βεβαιότητας μεταφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές. Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Υγείας δεν έχει πραγματοποιήσει καμία επίσημη επίσκεψη στον φορέα, ούτε καν εθιμοτυπική.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχει ξεκινήσει να συναντά πρόσωπα που γνωρίζουν τον ΕΟΠΥΥ και θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε αλλαγές στον φορέα ώστε να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Σήμερα άλλωστε φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται πολλά προβλήματα στη λειτουργία του Οργανισμού, προβλήματα που πιθανώς θα ξεσπάσουν το επόμενο διάστημα δημιουργώντας δυσλειτουργίες στην αγορά.

Χαρακτηριστικό είναι όπως μεταφέρουν πηγές στο HealthReport.gr ότι καταγράφονται σοβαρές δυσκολίες στη διαχείριση οικονομικών ζητημάτων στον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να μπλοκάρονται οι πάροχοι με τους οποίους συνεργάζεται.

Τα νέα πρόσωπα στον ΕΟΠΥΥ και τα χαρακτηριστικά τους

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το τελευταίο διάστημα επικρατεί αναστάτωση στους κόλπους του ΕΟΠΥΥ, ενώ η αποτυχία στη διαχείριση ορισμένων κομβικών ζητημάτων φαίνεται πως έχει στρέψει εναντίον της διοίκησης και του υπουργού Υγείας, τους μεγάλους ιδιώτες παρόχους.

Υπό το πρίσμα αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης όπως μεταφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες του HealthReport.gr έχει ξεκινήσει αλλεπάλληλα ραντεβού ώστε να βρει το πρόσωπο που μπορεί να διαχειριστεί τον μεγαλύτερο οργανισμό υγείας της χώρας που διακινεί κοντά στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα είναι με διαφορετικά χαρακτηριστικά από ότι τα στελέχη του παρελθόντος, ώστε να εφαρμοστεί μια νέα νοοτροπία στον ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες στο HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας έχει συμβουλευτεί και πρόσωπα που στο παρελθόν είχαν διαχειριστεί ζητήματα του ΕΟΠΥΥ, ενώ έχει λάβει και αρνήσεις από πρόσωπα που πρότεινε να αναλάβουν τη διοίκηση.

Πάντως υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης έλεγαν στο HealthReport.gr ότι θα πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο με τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να αντικατασταθεί η σημερινή διοίκηση.

Ιδανικά μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου θα ήθελε οι όποιες αλλαγές να γίνουν μετά τις Ευρωεκλογές ώστε να μη διαταραχθεί περαιτέρω το πολιτικό κλίμα.

Το πρόσωπο όμως που θα επιλέξει ο Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις που θέτουν τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της κυβέρνησης, ώστε να δώσουν και το πράσινο φως για να προχωρήσει.

Το προφίλ του νέου προσώπου που θα καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα του ΕΟΠΥΥ δεν θα πρέπει να προέρχεται από τα κομματικά όργανα, σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τα σοβαρά ζητήματα του Οργανισμού.

Παράλληλα σφόδρα πιθανό θεωρείται ότι θα αλλάξει και το ΔΣ του φορέα με νέα πρόσωπα, ενώ σχεδιάζεται να αλλάξει και συνολικά η δομή του ΕΟΠΥΥ.

1 σχόλιο:

  1. Κομισαρ γκιορκιαντεφ ,ιγο σουκουμι αμπχαζια μεντιτσινα ουνιβερσιτατε .Μπορο γκινο κονανταντ εοπι ,πατριντα μου ιχε κολχοζ πατατα.εοπι εφκολο ινε ,ντεν πλιρονι γκιατρο κοροιντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή