Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Τεστ Δεξιοτήτων στο Δημόσιο: Τα επόμενα βήματα για τον ορισμό διοικητών στα νοσοκομεία, μετά τον πρώτο διαγωνισμό

Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας θα περάσουν οι 15 υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία - Θα ακολουθήσει μοριοδότηση και συνέντευξη
Naftemporiki.gr

Με το ποσοστό συμμετοχής να φτάνει στο 94% ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε ο πρώτος ηλεκτρονικός διαγωνισμός δεξιοτήτων από το ΑΣΕΠ για τις θέσεις των Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και δημοσίων νοσοκομείων της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για τις συνολικά 173 θέσεις υποβλήθηκαν 1.101 αιτήσεις.

«Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία αξιολόγησης οριζοντίως στον Δημόσιο Τομέα, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ τυπικών και ουσιαστικών προσόντων» τονίζει η υπουργός Νίκη Κεραμέως, προσθέτοντας ότι τα τεστ αυτά χρησιμοποιούνται στον δημόσιο τομέα σε περισσότερες από 50 χώρες, διεθνείς οργανισμούς και μεγάλες εταιρείες.

Το δεύτερο στάδιο

Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας θα περάσουν οι 15 υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία.

Θα ακολουθήσει η μοριοδότηση των τυπικών προσόντων και των προσόντων εμπειρίας τους και οι πρώτοι 7 θα κληθούν σε συνέντευξη από την αρμόδια επιτροπή επιλογής, πάντα υπό το ΑΣΕΠ.

«Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ανταποκρίνεται πλήρως στις πολυδιάστατες προκλήσεις της εποχής μας και στις απαιτήσεις της κοινωνίας, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην οικοδόμηση ενός πιο αποτελεσματικού κράτους στην υπηρεσία του πολίτη» σημειώνει η υπουργός Εσωτερικών.

2 σχόλια:

  1. Τωρα σειρα εχει η πρακτικη εφαρμογη με σωματικες ασκησεις και ερωτησεις βαθειας κρισεως .Τα χερακια πανω ,τα χερακια κατω κλπ .Θα πρεπει να εχουν ασθενοφορα το ΚΥ και για ποιο λογο? .Ποσους κηπουρους πρεπει να εχει ενα νοσοκομειο χωρις κηπο ,5 ,10 ή 20 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή