Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: Έρχονται τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία – Ποιοι θα τα δικαιούντα

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

Για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία τα οποία πολυδιαφημίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.
HR
Όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κοιτάζουμε να εκταμιεύσουμε ένα ποσό ώστε το Κράτος να μπορεί να επιδοτήσει τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για ορισμένες κατηγορίες ασθενών.

Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε πώς οι προυποθέσεις για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία θα είναι είτε με εισοδηματικά κριτήρια είτε με τον χρόνο αναμονής στη λίστα.

Να σημειωθεί εδώ ότι τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία αφορούν περίπου 50.000 περιστατικά και έχει ανακοινωθεί από την ηγεσία του υπουργείο Υγείας ότι θα ξεκινήσουν τον Μάιο.

Μητσοτάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία θα κριθούν σε τρεις μήνες

Μετά τις καταγγελίες των γιατρών ότι δεν τηρείται η λίστα αναμονής αλλά προωθούνται στα απογευματινά χειρουργεία και σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις επείγον περιστατικό χειρουργήθηκε επ’ αμοιβή σε απογευματινό χειρουργείο ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο θεσμός θα κριθεί το επόμενο τρίμηνο.

Χαρακτηριστικά τόνισε πώς τα απογευματινά χειρουργεία δεν αφορούν έκτακτα περιστατικά αφορά, όμως, περιπτώσεις αδικαιολόγητων καθυστερήσεων. Δεν γίνεται να περιμένουν 2-3 χρόνια για έναν καταρράκτη ή για αντικατάσταση ισχίου. Τα απογευματινά χειρουργεία ενισχύουν και το εισόδημα γιατρών και νοσηλευτών.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ζητήσει όπως είπε στο τρίμηνο να δούμε ποιοι είναι αυτοί που κάνουν τα απογευματινά χειρουργεία και να κάνουμε παρεμβάσεις και διορθώσεις όπου πρέπει.

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή.....παραμύθι ότι οι Ευρωπαίοι θα τα πλήρωναν......! Πάλι κοιτάνε να κάνουν ρουσφέτια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα παραμύθια για ευρωπαϊκά λεφτά τι εγιναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή