Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Κανένα ενδιαφέρον από ασθενείς για τα απογευματινά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Βόλου


Την πλάτη φαίνεται πως έχουν γυρίσει οι Βολιώτες στο μέτρο των απογευματινών χειρουργείων, ενώ είναι σε ετοιμότητα στο Αχχιλοπούλειο γιατροί και νοσηλευτές για την λειτουργία τους. Κανένα ενδιαφέρον δεν έχει δηλωθεί από ασθενή έως τώρα.

Ο μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί στο Αχχιλοπούλειο, με την επιτροπή χειρουργείων να έχει συνεδριάσει και να έχει ορίσει στις δύο ημερομηνίες διεξαγωγής χειρουργείων: Τη Τετάρτη 17 Απριλίου και τη Πέμπτη 25 Απριλίου, με δυνατότητα έως και τρία χειρουργεία ημερησίως, όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο e-thessalia.gr Μάταια, όμως καθώς δεν δηλώθηκε η πρόθεση κανενός ασθενούς ούτε για την προηγούμενη Τετάρτη ούτε για την προσεχή Πέμπτη, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. Κατόπιν αυτών των δεδομένων η επιτροπή χειρουργείων θα ορίσει νέες ημερομηνίες εντός του προσεχούς μήνα για επεμβάσεις που περιλαμβάνουν μεγάλο εύρος παθήσεων, αφού διατίθενται σχεδόν όλες οι χειρουργικές ειδικότητες (ΩΡΛ, χειρουργοί, νευροχειρουργοί, οφθαλμίατροι). Άξιο λόγου είναι πως στα απογευματινά χειρουργεία έχουν δηλώσει ότι θα λάβουν μέρος 16 γιατροί, εξ αυτών οι επτά είναι αναισθησιολόγοι. Ακόμη, ενδιαφέρον έχουν δείξει νοσηλευτές και τραυματιοφορείς. Οι ασθενείς άμεσα θα μπορούν να εξυπηρετηθούν καταβάλλοντας λιγότερα χρήματα σε σύγκριση με μια επέμβαση σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Το μειωμένο ενδιαφέρον αποδίδεται στο γεγονός ότι στο Νοσοκομείο Βόλου, οι λίστες αναμονής για χειρουργείο δεν είναι μεγάλες. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι χρειάζεται ο ασθενής να αναμένει περίπου τρεις μήνες, εκτός από τα χειρουργεία τον καταρράκτη. Ακόμη, ενδεχομένως, κάποιοι ασθενείς να επιθυμούν να υποβληθούν σε επέμβαση μετά την εορτή του Πάσχα.

Όσο για τις δημόσιες δομές στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο, εκτιμάται ότι εδώ και σχεδόν 90 ημέρες που έχουν αρχίσει τα απογευματινά χειρουργεία, στα νοσοκομεία έχουν διεξαχθεί περισσότερα από 450 χειρουργεία. Αυξημένη ζήτηση έχουν τα απογευματινά χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καταγράφοντας περισσότερα από 15 απογευματινά χειρουργεία το πρώτο 20ημερο.

1 σχόλιο: