Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Mνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείων Υγείας της Ελλάδος και του Ισραήλ

Συντάκτης: Virus

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Uriel Buso. Οι διμερείς σχέσεις προωθούνται στον τομέα της υγείας και της ιατρικής.

Η εν λόγω συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ βασίζεται στη συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Κυβέρνησης του Κράτους του Ισραήλ για τη «Συνεργασία στους Τομείς της Υγείας και της Ιατρικής», υπογεγραμμένη στην Ιερουσαλήμ στις 9 Μαρτίου 1992.

Στον λογαριασμό του στα social media o κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι το Ισραήλ έχει ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα Υγείας και έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτούς. «Άλλωστε η μεταξύ μας συνεργασία και σε αυτό τον τομέα ενισχύει την Στρατηγική μας Συμμαχία. Είμαι υπερήφανος που επί θητείας μου προχωρήσαμε σε αυτή την Συμφωνία αλλά και που βρέθηκα προσκεκλημένος τους εδώ, αυτές τις δύσκολες ώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός προσθέτοντας ότι «ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει» .

Στόχος είναι να αναβαθμιστεί το επίπεδο της περίθαλψης. Ειδικότερα, οι δυο πλευρές συμφώνησαν την προώθηση, συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών σε τομείς όπως είναι η παροχή υγειονομικής περίθαλψης, ιατρική και νοσηλευτική εκπαίδευση, νέες τεχνολογίες και ψηφιακά εργαλεία, μεταδοτικές και μη μεταδοτικές ασθένειες, μεταμόσχευση οργάνων και δωρεά οργάνων, ψυχική υγεία, φάρμακο και φαρμακευτική κάνναβη, προώθηση της ασφάλειας των τροφίμων και της περιβαλλοντικής υγείας.

Στο πνεύμα των συνεργειών θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή επισκέψεων εμπειρογνωμόνων για τη μελέτη σύγχρονων διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνικών. Κατά τη συνάντηση του υπουργών συμφωνήθηκε ότι οι δυο πλευρές θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη άμεσων επαφών σε κάθε σχετικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου