Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Σε δίκη οι «πρωταγωνιστές» για το μεγάλο… φαγοπότι στο ΙΚΑ Καλλιθέας

Περίπου 15 μήνες μετά την αποκάλυψη της μεγάλη υπόθεσης διασπάθισης δημόσιου χρήματος στο ΙΚΑ Καλλιθέας, στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται, με απευθείας κλήση, οκτώ κατηγορούμενοι, που φέρονται ως «πρωταγωνιστές» της απάτης που υπολογίζεται ότι στοίχισε στον ασφαλιστικό φορέα περισσότερα από δέκα εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας, που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, καθώς φέρονται να χορηγούσαν επιδόματα πενταπλών τοκετών και μητρότητας σε άγαμες και χωρίς παιδιά γυναίκες, επιδόματα ασθενείας σε μη δικαιούχους, που εργάζονταν κανονικά, επιδόματα ασθενείας σε συνταξιούχους γήρατος ακόμη και επιδόματα λουτροθεραπείας!

Ειδικότερα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν στις 22 Ιουλίου οι: Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη (αδελφή του Γιώργου Πατεράκη) Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου, Χριστίνα Σουρίδη, Κωνσταντίνος Καραίσκος σύζυγος της Ε. Μπουραζάνη, Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα και Περσεφόνη Νασοπούλου.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και της απάτης.

Η παραπομπή τους στο ακροατήριο αποφασίστηκε με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών και οι κατηγορίες που τους αποδίδονται αφορούν την περίοδο 2003-2012.

Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, η πλειονότητα των κατηγορουμένων είχε οδηγηθεί στη φυλακή, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου