Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου ΠΑΣΙΔΙΚ 28 06 2013

Αθήνα, 28/06/2013

Δελτίο Τύπου

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο περί υπέρβασης των δαπανών στοχοποιώντας μεταξύ άλλων τα διαγνωστικά κέντρα. Για τον λόγο αυτό είχαμε ζητήσει επανειλημμένως από την προηγούμενη διοίκηση του οργανισμού αναλυτικά στοιχεία για όλες τις κατηγορίες των παρόχων , ανά κατηγορία παροχής, ανά μήνα, ανά τομέα εξετάσεων, ώστε να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση της τρέχουσας περιόδου και να διατυπώσουμε ρεαλιστικές προτάσεις και δίκαιες λύσεις.

Γνωρίζουμε στην νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι ο Σύνδεσμός μας από την πρώτη μέρα δημιουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα είναι αρωγός στη προσπάθεια της διοίκησης για την επίτευξη του σκοπού της και την πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού του. 

Έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή, με την ευκαιρία της αλλαγής στην Διοίκηση του Οργανισμού, ο Σύνδεσμος μας είναι στην διάθεση όλων (Προέδρου Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Υπουργού Υγείας) να καταθέσει προτάσεις για την συγκράτηση των δαπανών του Οργανισμού, με βασική όμως προϋπόθεση ότι όπως, αναφέραμε παραπάνω, θα έχουμε αναλυτικά στοιχεία για όλους τους κωδικούς των παρεχομένων υπηρεσιών, στοιχεία που αρκετά εύκολα και γρήγορα μπορεί να δώσει το τμήμα μηχανογράφησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., έτσι ώστε αφού αποτυπώσουμε το πραγματικό επίπεδο εκτροπής και του εντοπισμού των αιτιών που το προκαλούν, να καταθέσουμε άμεσα δίκαιες, αντικειμενικές και εφαρμόσιμες προτάσεις, που θα στοχεύουν στον έλεγχο των δαπανών, στην αποφυγή τυχόν στρεβλώσεων και στην περιστολή της δαπάνης, χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους και η ελεύθερη επιλογή ιατρού και διαγνωστικού κέντρου/ εργαστηρίου.

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Βουγιούκας Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος Βιοχημικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου