Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ο ανασχηματισμός, τα ονόματα και οι αγωνίες

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τις τελευταίες ώρες τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ περιμένοντας τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό. Όλο το παρασκήνιο και τα ονόματα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - ΙΑΤROPEDIA

Με την αγωνία αν θα μπουν στην Κυβέρνηση ζουν τις τελευταίες ώρες κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δεδομένου ότι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αντώνης Σαμαράς προτίθεται να αξιοποιήσει και άφθαρτα πρόσωπα και από τα δύο κόμματα έπειτα από σχετική συνεννόηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πηγές ανέφεραν ότι στις συζητήσεις των δύο αρχηγών έπεσε και το όνομα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη θέση του Υπουργού Υγείας. Πρόκειται άλλωστε για ένα πρόσωπο που στο παρελθόν είχε σημειώσει επιτυχία με το θέμα της 17 Νοέμβρη. Παρά τις διαφωνίες του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίζεται αντίθετος σε μια πιθανή αξιοποίησή του. Αντίθετος όμως είναι ξεκάθαρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την αξιοποίηση του πρώην Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στην ίδια θέση. Εκτός αυτού τα ονόματα που φαίνεται πως έχουν συζητηθεί για τη θέση των Υφυπουργών είναι του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από το ΠΑΣΟΚ αλλά και της Φώφης Γεννηματά.

Παράλληλα όλα δείχνουν πως τον επικείμενο ανασχηματισμό ο Ανδρέας Λυκουρέντζος θα αποχωρήσει από τη θέση του Υπουργού Υγείας και θα αναβαθμιστεί σε άλλο κυβερνητικό θώκο. Ωστόσο ένα από τα σενάρια που φαίνεται ότι «παίζουν» είναι αυτό της αναβάθμισης του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά στη θέση του Υπουργού. Κάτι που ο ίδιος θα επιθυμούσε σφόδρα δεδομένου ότι δεν έχει κρύψει τις σχετικές προθέσεις του. Όλα πάντως θα κριθούν στις συζητήσεις μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου που θα καταρτίσουν από κοινού αυτή τη φορά τη λίστα των ονομάτων των νέων Υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου