Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

«Βράζουν» από τη ζέστη οι ασθενείς στα νοσοκομεία! Ποια δεν έχουν κλιματισμό δια χειρός εργαζομένων στο ΕΣΥΕίδος πολυτελείας αποτελούν για τα δημόσια νοσοκομεία τα κλιματιστικά!

Τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σε κλοιό καύσωνα, οι ασθενείς μεταξύ των οποίων και χρόνιοι πάσχοντες «βράζουν» από τη ζέστη στα δημόσια νοσοκομεία!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων στο ΕΣΥ «σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας ο κεντρικός κλιματισμός είναι χαλασμένος λόγω έλλειψης συντήρησης. Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί σε χώρους αναμονής κλινικών ή κλινικές όπου οι ασθενείς και εργαζόμενοι δροσίζονται με ανεμιστήρες»

Συνέπεια οι νοσηλευόμενοι πολλοί εκ των οποίων ψήνονται από τον πυρετό να υποφέρουν και από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν μέσα στους θαλάμους νοσηλείας.

Ενδεικτικά Νοσοκομεία με προβλήματα στον κλιματισμό:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Χαλασμένος ο κλιματισμός στην Παθολογική κλινική. Εκεί οργανώνουμε το καραβάνι την Τετάρτη 28/6/2017

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Στο κτίριο Ν4 υπολειτουργεί ο κεντρικός κλιματισμός. Δεν αποδίδει. Στο κτίριο αυτό στεγάζονται η Μονάδα Τεχνικού Νεφρού, το Αιμοδυναμικό, δύο Παθολογικές κλινικές και μία Πνευμονολογική κλινική.

ΠΓΝΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Υπάρχει κλιματισμός στις διοικητικές υπηρεσίες . Δεν υπάρχει στις κλινικές. Με ανεμιστήρες γίνεται η ψύξη και όχι σε όλες τις κλινικές..

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός. Βράζουν οι ασθενείς. Δεν υπάρχουν ούτε ανεμιστήρες.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Δεν υπάρχει κλιματιστική κάλυψη σε όλες τις κλινικές

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Υπάρχουν κλιματιστικά αλλά όχι σε όλους του θαλάμους. Λόγω έλλειψης χρηματοδότησης δεν υπάρχει συντήρηση των υπαρχόντων

ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Τα κλιματιστικά υπολειτουργούν. Είναι ασυντήρητα, χαλασμένα. Τρέχουν νερά και τα μαζεύει με πανιά ή σφουγγαρίστρες το προσωπικό.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Όλο το Νοσοκομείο δεν διαθέτει κλιματισμό. Χάλασε ο κεντρικός κλιματισμός. Περιμένουν ανταλλακτικά. Γιατί δεν συντηρήθηκε το χειμώνα; Κρίμα για τους ασθενείς. Ψάχνουν να βρουν ανεμιστήρες για τους θαλάμους.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Ο χώρος αναμονής των Ασθενών στα ΤΕΠ και στα εξωτερικά ιατρεία δεν έχει κλιματισμό. Βράζουν οι Ασθενείς.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Δεν γίνεται συντήρηση στα ήδη υπάρχοντα κλιματιστικά του Νοσοκομείου μας εδώ και μια 5ετία περίπου, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται σχεδόν απαγορευτική η αντικατάσταση ενός πεπαλαιωμένου και μη αποδοτικού κλιματιστικού με καινούριο. Αιτία η μη ύπαρξη ικανοποιητικού ποσού στους ανάλογους κωδικούς για δαπάνες συντηρήσεων και τεχνικών βελτιώσεων.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ: Τα κλιματιστικά είναι ασυντήρητα. Εξαιτίας αυτού σε πολλούς θαλάμους νοσηλείας, χώρους επισκεπτηρίου και προσωπικού χαλασμένα. Βράζουν οι ασθενείς.

Π.Γ.Ν. ΡΙΟΥ: Σε πολλούς θαλάμους νοσηλείας τα κλιματιστικά είναι χαλασμένα. Μεγάλη η γκρίνια των ασθενών και συνοδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου