Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

1,2 δις η ετήσια ζημιά του ΙΚΑ από τις μαϊμού νοσοκόμες

1,2 δις η ετήσια ζημιά του ΙΚΑ από τις μαϊμού νοσοκόμες
Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής από το κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α) του ΙΚΑ, ξεκίνησαν χθες στις 10 το βράδυ, με στόχο τον εντοπισμό αδήλωτης ή παράνομης εργασίας αποκλειστικών νοσοκόμων. Η ζημιά για το ΙΚΑ υπολογίζεται στα 1,2 δισ. ευρώ ευρώ το χρόνο εξαιτίας της εισφοροδιαφυγής.
Οι ελεγκτές κατέγραψαν 106 ανασφάλιστες αλλοδαπές που δεν διέθεταν τη σχετική άδεια, πιστοποιητικά υγείας ή νομιμοποιητικά έγγραφα.

Οι αποκλειστικές, που εργάζονταν νόμιμα, δεν ξεπερνούσαν τις δέκα, ενώ και στα οκτώ νοσοκομεία διαπιστώθηκε ότι τα γραφεία προϊσταμένων βάρδια, δεν τηρούσαν στοιχεία παρουσίας των παράνομων αλλοδαπών στους θαλάμους των ασθενών.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, είναι εγγεγραμμένοι στις καταστάσεις 35.000 αποκλειστικές και αποκλειστικοί νοσοκόμοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι, σήμερα, άνεργοι.

Τα στελέχη του Ιδρύματος εκτιμούν ότι οι παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες ξεπερνούν τις 200.000. Στην πλειοψηφία τους, είναι γυναίκες από τις βαλκανικές χώρες, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία.

Η ζημιά για το ΙΚΑ, μόνο από αυτήν τη δραστηριότητα, υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ το μήνα και στα 1,2 δισ. ευρώ ευρώ το χρόνο.

YGEIANEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου