Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μητρώο ασθενών που λαμβάνουν ακριβά φάρμακα στα νοσοκομεία

Μητρώο ασθενών που λαμβάνουν ακριβά φάρμακα στα νοσοκομεία
Για να αποφευχθεί κάθε ταλαιπωρία στο μέλλον στους ασθενείς που λαμβάνουν ακριβά φάρμακα, όπως έγινε στις 20 Απριλίου, όταν το υπουργείο Υγείας έκανε άρση της Υπουργικής Απόφασης δίνοντας το ελεύθερο στα ιδιωτικά φαρμακεία να εκτελούν συνταγές φαρμάκων για σοβαρές ασθένειες, λόγω της έλλειψης που παρατηρήθηκε στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή σε όλους τους διοικητές νοσοκομείων να καταγράφουν τους ασθενείς αυτούς σε ειδικό μητρώο.
Με αυτό τον τρόπο, τα φαρμακεία των νοσοκομείων θα γνωρίζουν πόσοι ασθενείς προμηθεύονται από εκεί ακριβά φάρμακα και θα φροντίζουν για την επάρκειά τους.
Μάλιστα, με απόφαση του υπουργείου τα φαρμακεία των νοσοκομείων θα λειτουργούν επίσης και σε απογευματινή βάρδια από την επόμενη εβδομάδα.
Τέλος, αναφορικά με το θέμα των εφημεριών το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση του δήλωσε ότι παρακολουθεί καθημερινά την κατάσταση των νοσοκομείων, ανά νοσοκομείο και ανά ειδικότητα, σε συνεργασία τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών και έχει ήδη ανταποκριθεί στα όσα δεσμεύτηκε, με την αποπληρωμή των εφημεριών Ιανουαρίου στις 24/04/2012.



Ανθή Αγγελοπούλου
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου