Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ο ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει με ταχύτατους ρυθμούς. Στην πτώση του συμπαρασύρει Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και 9,5 εκατ. ασφαλισμένους που θα βρεθούν μέσα του καλοκαιριού χωρίς ασφαλιστική και υγειονομική περίθαλψη.
Η συμμορία είχε προμελετήσει το έγκλημα. Ο γενέθλιος προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε με έλλειμμα 1 δις ευρώ, η κρατική του χρηματοδότηση μειώθηκε στο 0,4% του ΑΕΠ (όταν το ΙΚΑ μόνο του είχε πριν ένα χρόνο χρηματοδότηση 1,2% του ΑΕΠ) και οι μελέτες δείχνουν με μαθηματική ακρίβεια το ναυάγιο.
Έλα όμως που έμειναν 500 χιλιάδες ασφαλισμένοι έξω από τον ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για ταμεία όπως το ΝΑΤ και το δικό μας ΕΤΑΑ. Αυτό λοιπόν που επιδίωξαν λυσσασμένα Λοβέρδος και Κουτρουμάνης λίγο πριν κλείσει η Βουλή ήταν να φορτώσουν κι αυτούς στο σαπιοκάραβο του ΕΟΠΥΥ, ώστε να μη γλυτώσει κανείς απ΄ το ναυάγιο.
Όμως τη Μ. Εβδομάδα οι ναυτικοί αντέδρασαν άγρια απεργώντας και δένοντας τα καράβια κι ανάγκασαν το δίδυμο της συμφοράς να καταθέσει στη Βουλή τη διπλανή ρύθμιση στο άρθρο 44 του νόμου 4075/12, δίνοντας τάχα περιθώρια επιλογής στον τρόπο θανατικής εκτέλεσης.
Οι αλήτες! Αφού έκαναν ριφιφί στα αποθεματικά των ταμείων τώρα επιτρέπουν να φουντάρουμε μόνοι μας στο φουρτουνιασμένο πέλαγο, χωρίς καμιά κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Όμως κι εδώ την πάτησαν. Το αφεντικό τους ο Ματίας Μόρς, με επιστολή που παραπέμπει σε ύφος κατακτητή (κλικ εδώ) και αδιαφορώντας για το ότι έχουν προκηρυχτεί εκλογές στο προτεκτοράτο, ζητά από Λοβέρδο και Κουτρουμάνη να βρουν τρόπο ώστε να καταργήσουν τη ρύθμιση!
Εμπρός μαριονέτες μου! Έχετε μιαν εβδομάδα καιρό…

YGEIANET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου