Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ 24-04-2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ, 24-4-12
Αθήνα, 25/4/12
Συνάδελφοι,
Δυστυχώς διαπιστώνουμε πως ο εμπαιγμός σχετικά με την αποζημίωση των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών συνεχίζεται με απροκάλυπτο τρόπο.
1) Παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εκκρεμεί σε πολλά νοσοκομεία η αποζημίωση των εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012, ενώ οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο υπολείπονται κατά 12-50% (!), ακόμα και με το νέο μειωμένο ωρομίσθιο. Η αποζημίωση των πρόσθετων εφημεριών Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου επίσης εκκρεμεί.
2) Αιφνιδιαστικά, στο Ν. 4071/11-4-12, άρθρο 45, το υπουργείο Υγείας –σε άσχετο νομοσχέδιο- προχωράει στην κατάργηση ολόκληρης της νομοθεσίας του Ν. 3868/10 περί εφημεριών, θέτοντας έτσι εν αμφιβόλω την πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2012.
Με βάση τις εξελίξεις αυτές το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ δηλώνει ότι:
i. Καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς Αθήνας και Πειραιά σε συνελεύσεις ανά νοσοκομείο, για τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων.
ii. Καλεί επίσης τους γιατρούς όλων των νοσοκομείων να μην καταθέσουν –ή αν έχουν καταθέσει να αποσύρουν- τα προγράμματα εφημεριών μηνός Μαϊου 2012, μέχρι την αποσαφήνιση του θέματος.
iii. Αναμένουμε τη σχετική γνωμοδότηση του νομικού μας συμβούλου.
iv. Απαιτούμε άμεσα επίσημη διευκρίνιση από το υπουργείο Υγείας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ               ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου