Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σε κίνδυνο η υγεία ασθενών για 30 ευρώ

Σε κίνδυνο η υγεία ασθενών για 30 ευρώ
O Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά καταγγέλλει την αναλγησία των υπουργείων Υγείας και Εργασίας καθώς και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) οι οποίοι για 30 ευρώ το μήνα ταλαιπωρούν και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι περιθάλπονται από το Υποκατάστημα ΕΟΠΥΥ Παγκρατίου, τους πληροφόρησαν ότι αναστέλλονται οι λήψεις Pap-Test μέχρι νεωτέρας για 30 ευρώ το μήνα, γιατί τόσο στοιχίζει η μηνιαία μεταφορά των δειγμάτων Pap-Test, μιας τόσο σημαντικής προληπτικής εξέτασης.
 
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι, που είναι θεσμικά όργανα, έχουν σκοπό να προασπίσουν, αλλά και να προστατεύσουν την Δημόσια Υγεία, για αυτό ζητούν άμεσα την επίλυση του θέματος.

Eαν ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει άμεσα με 30 ευρώ την μεταφορά των Pap-Test, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά εξ ιδίων χρημάτων προτίθενται να καλύψουν το ανωτέρω ποσό για όσο διάστημα απαιτείται, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών, αλλά και η αποφυγή ταλαιπωρίας τους.

Στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, τονίζει ότι είχαν στείλει επίσημα έγγραφα από την 1η Νοεμβρίου του 2011 καθώς επίσης στις 8 και στις 12 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους στο υπουργείο, γνωρίζοντας ότι η λειτουργία των εργαστηρίων του ΙΚΑ- ΕΟΠΥΥ είναι στον αέρα και είχαν ζητήσει να παρέμβουν για να διασφαλιστεί η λειτουργία αυτών και να αποφευχθεί κάθε είδους ταλαιπωρία των ασφαλισμένων πολιτών.
Όπως όμως ενημερώνουν, μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει καμιά υπεύθυνη απάντηση, εκτός από ένα μικρό σημείωμα Διευθυντή της Τοπικής Μονάδας Υγείας Αθηνών, ο οποίος τους κατηγορούσε για διασπορά ψευδών ειδήσεων, τονίζοντας μάλιστα ότι ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα με τους κυτταρολόγους με τους οποίους συνεργάζονται.

Ανθή Αγγελοπούλου
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου