Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΣΙΠΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

   Στις 23-4-2010  συνήλθε το Δ.Σ. της ΠΟΣΙΠΥ προκειμένου να  εκτιμήσει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την αποχή που κηρύξαμε πριν από το Πάσχα. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι στις περισσότερες επαρχίες η αναστολή τηρείται από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σε αντίθεση με τα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου οι αλυσίδες και τα  Διαγνωστικά Κέντρα της ΠΑΣΙΔΙΚ λειτουργούν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός.

   Κατά την διάρκεια  των ημερών που πέρασαν  σε συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, μεταξύ των άλλων μας είπε ότι μέχρι τέλους Απριλίου θα πληρωθούν ένα μήνας του 2011 και ο Ιανουάριος του 2012 εφ’ όσον έχουν κατατεθεί τα δικαιολογητικά. Επισημαίνουμε ότι στη συγκέντρωση στην αίθουσα του ΕΟΠΥΥ η δέσμευση του κ. Βουδούρη τότε ήταν για δύο μήνες του 2011, 11ος και 12ος  και 1ος  & 2ος του 2012.

   Την Κυριακή  22 Απριλίου στον έντυπο τύπο δημοσιεύθηκε  η είδηση ότι η Τρόικα περιέκοψε κατά 6,3 δις  την δόση που περιελάμβανε τα χρήματα  που προορίζονταν για τους παρόχους Υγείας  με σκοπό να χορηγηθούν μετά τις εκλογές και ανάλογα με το αποτέλεσμα τους. Η είδηση αυτή σημαίνει ότι  τα οφειλόμενα του 2010 και του 2011 που αφορούν τα πρώην ταμεία  ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ  ΟΑΕΕ  και  ΙΚΑ, παραπέμπονται στις καλένδες.

   Από 1-4-2012  ο Οίκος Ναύτη εντάχθηκε στο ΕΟΠΥΥ  μαζί με τα προικιά του  που αποτελούν τα οφειλόμενα  15 και πλέον μηνών.

   Από 1ης Μαΐου  εντάσσεται το ΤΑΥΤΕΚΩ , με όσα χρωστάνε καθώς και ένα μήνα αργότερα  το ΕΤΑΑ μαζί με τις οφειλές τους.

   Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερο ότι ο ΕΟΠΥΥ γίνεται ένα οργανισμός γίγαντας με συσσώρευση οφειλών που δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί και  να εξοφλήσει.

   Το Δ.Σ. εκτιμά ότι κάθε παραπεμπτικό  του ΕΟΠΥΥ  αποτελεί ακάλυπτη επιταγή που επιβαρύνει τις δικές μας οικονομικές υποχρεώσεις.

   Στα πλαίσια της συζήτησης του Δ.Σ. επισημάνθηκε και η ενέργεια του ΟΑΕΕ  να μας χορηγήσει ψευδή εκκαθαριστικά για χρήματα που οφείλονται και τα οποία περιελήφθησαν  στην ετήσια  βεβαίωση της εφορίας, που για τρίτη χρονιά θα μας φορολογήσει για χρήματα που μας οφείλει το κράτος.

   Εκτιμώντας λοιπόν το Δ.Σ. όλα τα παραπάνω  και παρά τους προβληματισμούς ορισμένων  για την φυγή πελατών προς τις Αλυσίδες και  τα Δ.Κ.  αποφάσισε την παράταση της  αναστολής αποδοχής παραπεμπτικών όλων των ασφαλιστικών ταμείων θεωρώντας ότι :

   1) Θα πρέπει μα πείσουμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους που δεν μετέχουν στην απεργία  να  απεργήσουν.

   2) Να  γίνει αναφορά  στο Ελεγκτικό Συνέδριο  για την παράβαση καθήκοντος των αρμοδίων για την μη πληρωμή εκδοθέντων  χρηματικών ενταλμάτων.

   3) Να ζητηθεί  από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ να ανακαλέσει τις βεβαιώσεις που περιέχουν ανεξόφλητες οφειλές.

    4) Να καλέσει τους συναδέλφους να κινηθούν νομικά κατά των ασφαλιστικών ταμείων με αγωγές για τα οφειλόμενα.

   5) Να επισκεφθεί τα πολιτικά κόμματα  και να τα ενημερώσει σχετικά.

   6) Αν δεν υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για πληρωμές να καλέσει Πανεργαστηριακή Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ  την προσεχή Δευτέρα (σχετικές οδηγίες θα αναρτηθούν  εγκαίρως στο site ).

    7) Και  τέλος εν’ όψη των εκλογών της 6ης Μαΐου να εκτιμήσει τη προσεχή Δευτέρα  εκ νέου τη κατάσταση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Λ. Αναγνώστου                                                            Ι. Κλεινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου