Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

70 ΕΚΑΤ. ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ


Από τη νέα κυβέρνηση η εξόφληση του Απριλίου

Οριστικοποιήθηκαν τα ποσά που θα δοθούν σε φαρμακοποιούς, προμηθευτές, κλινικές κ.ά, έπειτα από τη χθεσινή σύσκεψη μεταξύ των υπηρεσιακών υπουργών Οικονομικών και Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, το ποσό που θα δοθεί στους φαρμακοποιούς για τις οφειλές Μαρτίου του ΕΟΠΥΥ αγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, θα δοθούν 210 εκατ. ευρώ για τις οφειλές του Απριλίου, αφού όμως πρώτα εγκριθεί το ποσό από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κάτι το οποίο θα αναλάβει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές στις 17 Ιουνίου.

Σχετικά με την εξόφληση οφειλών περασμένων ετών δεν είναι δυνατόν να γίνει από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, αφού συναρτάται με τη συνολικότερη εξόφληση των οφειλομένων του Δημοσίου ύψους 6,5 δισ. ευρώ, η οποία θα ξεκινήσει με την εκταμίευση της επόμενης δόσης της δανειακής σύμβασης. Εκπρόσωποι των φαρμακοποιών, ανέφεραν ότι η εξόφληση των οφειλών αποτελεί συμβατική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ επισημαίνοντας ότι θα πρέπει εκτός από την άμεση τακτοποίηση των οφειλών για την περίοδο Μαρτίου - Απριλίου για ένα συνολικό ποσό 73.554.918 ευρώ, για το οποίο στις 25 Μαΐου είχαν εκταμιευθεί 18.854.412 και οφείλονται άλλα 54.700.000 περίπου, να υπάρξει δέσμευση της νέας κυβέρνησης για αποπληρωμή των οφειλών του 2011.

HEALTHDAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου