Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Αύριο αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους!



Μοιρασμένοι στα δύο φαίνεται πως είναι οι φαρμακοποιοί σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, δηλαδή να μη δίνουν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους τους ΕΟΠΥΥ. Αύριο συνεδριάζουν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. 
  
Διχασμένοι εμφανίζονται οι φαρμακοποιοί σχετικά με τις κινητοποιήσεις τους.
Από τη μία, οι φαρμακοποιοί της περιφέρειας συνεπικουρούμενοι από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρο Αμπατζόγλου, θεωρούν πως πρέπει ο κλάδος να διακόψει την κινητοποίησή του και εξαιτίας της ταλαιπωρίας των ασθενών αλλά και επειδή έχουν καταβληθεί άλλα 75 εκατ. για την αποπληρωμή τους και μάλιστα εν μέσω τραγικών οικονομικών δεδομένων.

Από την άλλη οι φαρμακοποιοί της Αθήνας που εκφράζονται από τον πρόεδρο του φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας (ΦΣΑ) Κώστα Λουράντο, επιμένουν πως πρέπει να αποπληρωθούν τα χρέη και του 2011 πριν διακοπεί ο αγώνας του κλάδου. 

Τι θα αποφασισθεί τελικά; Θα το δούμε στη γενική συνέλευση των φαρμακοποιών που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη το μεσημέρι. 

Πιθανό είναι πάντως να υπάρχει και διαφοροποίηση των Συλλόγων ως προς τη στάση τους στην απεργία, αν και πλέον και εξαιτίας των εκλογών υπάρχουν έντονες πιέσεις και από αρχηγούς κομμάτων να διακοπεί η κινητοποίηση. Ενδεικτική η έκκληση του Αντώνη Σαμαρά που ζήτησε από τους φαρμακοποιούς να διακόψουν τις κινητοποιήσεις. 

Δήμητρα Ευθυμιάδου

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου