Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ : ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΕΟΠΥΥ

Χρειάζονται 4,5 δις ευρώ και έχουν συγκεντρωθεί μόλις 500 εκατομμύρια.

Σε πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκεται ο ΕΟΠΥΥ, καθώς μόλις 500 εκατ. ευρώ έχουν συγκεντρωθεί, παρόλο που τα αιτούμενα χρήματα για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού υπολογίζονται στα 4,5 δισ. ευρώ. Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο κ. Βουδούρης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν όσον αφορά στις προμήθειες των φαρμάκων, καθώς υπάρχουν φαρμακοβιομηχανίες που έχουν την αποκλειστική εισαγωγή κάποιων φαρμάκων και ζητούν προπληρωμή.
Επιπλέον, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ βασίζεται στις ασφαλιστικές εισφορές και αυτές επηρεάζονται από την κρίση καθώς υπάρχει μια μεγάλη μάζα ανθρώπων που δεν πληρώνουν. Ο κ. Βουδούρης αναφέρθηκε, ακόμη, στη συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ του Οργανισμού και των νοσοκομείων σχετικά με τις ευαίσθητες κατηγορίες ασθενών, που χρίζουν άμεσα φαρμακευτικής αγωγής.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής προβλέπεται ότι τα νοσοκομεία πρέπει να καταρτίζουν προϋπολογιστική κατάσταση των αιτημάτων τους και δύο ημέρες πριν
χρειαστεί το φάρμακο να ζητηθεί από τον ΕΟΠΥΥ για να μπορεί να το προμηθεύεται ο ενδιαφερόμενος ή συγγενής του. Τέλος, ζήτησε από την επόμενη κυβέρνηση να δώσει δικαίωμα στον ΕΟΠΥΥ να πάρει δάνειο 1 δισ. με το οποίο θα πληρώνει τις υποχρεώσεις του, ενώ όσον αφορά στις καταγγελίες του ΟΓΑ, ο κ. Βουδούρης δήλωσε ότι αν και έχει εξοφλήσει τις οφειλές του προς το οργανισμό δεν παρέχονται οι υπηρεσίες προς του ασφαλισμένους του.

HEALTHVIEW.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου