Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Άνοιξε η "στρόφιγγα" από το υπουργείο Υγείας

<><>
 
Τα ποσά που θα δοθούν άμεσα για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες στο χώρο της υγείας ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Χρήστος Κίττας.

Πιο συγκεκριμένα στο επόμενο διάστημα θα καταβληθούν :

-90 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων
-40 εκατ. ευρώ για την πληρωμή νοσηλευτικού, ιατρικού προσωπικού και των εφημεριών τους
-70 εκατ. ευρώ προς τους φαρμακοποιούς , το πιθανότερο έως το τέλος της εβδομάδας

Ήδη έχουν δοθεί 200 εκατ. ευρώ τα οποί καλύπτουν τα 70% των οφειλών του Μαρτίου.

Μέχρι τις 17 Ιουνίου θα δοθεί μέσω του ΕΟΠΥΥ ένα σημαντικό μέρος των οφειλών προς ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, μονάδες αιμοκάθαρσης, συμβεβλημένους γιατρούς και φυσιοθεραπευτές. Αναφορικά με τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως θα δοθούν τα ποσά που έχουν λογιστικοποιηθεί.

Τα χρήματα αυτά συλλέγονται καθημερινά μέσω των ασφαλιστικών ταμείων.

Σε ότι αφορά τις οφειλές προς του προμηθευτές των νοσοκομείων, ο κ. Κίττας διευκρίνισε πως υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα στα νοσοκομεία, ωστόσο έχει προκύψει νομικό κόλλημα με το Ελεγκτικό Συνέδριο που εμποδίζει την εκταμίευση. Όμως ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει αναλάβει προσωπικά την επίλυση του νομικού αυτού θέματος.

«Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί λύση τις επόμενες ημέρες. Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και όπου διαπιστώνονται άμεσες ανάγκες θα καλύπτεται από το υπουργείο», τόνισε ο κ. Κίττας.

Προκειμένου να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες των νοσοκομείων σε ιατρικό προσωπικό , το υπουργείο Υγείας ζήτησε την εξαίρεση από το Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να προσληφθούν, παρά το γεγονός ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο, 470 επικουρικοί και ειδικευόμενοι γιατροί σε νησιά και άγονες περιοχές.

Αναφορικά τέλος με το φλέγον ζήτημα των φαρμακοποιών ο κ. Κίττας επανέλαβε την έκκληση του για λήξη των κινητοποιήσεων. «Κοινός μας στόχος είναι η εξυπηρέτηση των Ελλήνων ασφαλισμένων και ασθενών. Καλώ τους φαρμακοποιούς να εκτιμήσου τις προσπάθειες που κάνουμε και να λάβουν αποφάσεις υπέρ των ασφαλισμένων», τόνισε ο κ. Κίττας.

Βίκυ Κουρλιμπίνη

CAPITAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου