Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Συνεχίζουν την αναστολή της πίστωσης οι φαρμακοποιοί Αττικής


Τη συνέχιση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 30 Ιουνίου αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, κατά τη διάρκεια μαραθώνιας συνεδρίασής τους που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα. Ως τότε οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώνουν μόνοι τους για τα φάρμακα που χρειάζονται.

   
Η γενική συνέλευση των φαρμακοποιών ήταν μαραθώνια και διεξήχθη σε κλίμα έντασης, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου ΑττικήςΚώστας Λουράντος απείλησε με παραίτηση από τη θέση του, επειδή αρχικά φάνηκε ότι δεν έβρισε ανταπόκριση η πρόταση του για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι δεν υπήρξε εμφανής πλειοψηφία μετά τις τοποθετήσεις της διοίκησης και των συμμετεχόντων φαρμακοποιών και το προεδρείο του συλλόγου προχώρησε σε ονομαστική ψηφοφορία.

Τελικά, έπειτα από ψηφοφορία, 491 φαρμακοποιοί στήριξαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, ενώ 478 καταψήφισαν την πρόταση.

Στην πλειονότητά τους πάντως οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Περιφέρειας έχουν προχωρήσει σε άρση της αναστολής της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση τουλάχιστον έως τη Δευτέρα, οπότε λήγει ο χρόνος στον οποίο η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υποχρεούται να εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών για τον Απρίλιο.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) έχει ζητήσει την αναστολή των κινητοποιήσεων, καθώς υπήρξε πρόοδος στη διαδικασία αποπληρωμής των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς. Με ανοιχτή επιστολή του προς τα μέλη του συλλόγου, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου έχει πάντως ενημερώσει ότι -σε περίπτωση μη εξόφλησης- θα υπάρξει συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οι φαρμακοποιοί περιμένουν από τη νέα κυβέρνηση την εξόφληση των χρεών του 2011, τα οποία ανέρχονται σε 270 εκατ. ευρώ.

Την περασμένη Δευτέρα η διοίκηση του Οργανισμού κατέθεσε 122,1 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς των φαρμακευτικών συλλόγων. Το ποσό αναλογεί στο 50% των οφειλών Απριλίου και η πράξη του ΕΟΠΥΥ θεωρήθηκε από τον ΠΦΣ ως κίνηση καλής θέλησης. Ωστόσο, οι λογαριασμοί, του συλλόγου Αττικής πιστώθηκαν με πολύ μικρότερο ποσό, με αποτέλεσμα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μετά από πρόταση του προέδρου του ΦΣΑ.
TVXS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου