Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ



«Η κατάσταση στο χώρο της Υγείας είναι άθλια»

Μετά τις άγριες περικοπές στις κρατικές δαπάνες για τη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων, του ΕΟΠΥΥ, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του Ελληνικού λαού, το έγκλημα ολοκληρώνεται με το «κούρεμα» του 70% των διαθέσιμων των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών οργανισμών, που με νόμο του 1990 υποχρεωτικά καταθέτουν στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Εφαρμόζουν τον περιορισμό των παροχών υγείας σε ένα στοιχειώδες «βασικό πακέτο». Ταλαιπωρούν ασφαλισμένους και ασθενείς. Περικόπτουν παροχές υγείας και επιδόματα. Επιβάλλουν την αύξηση της συμμετοχής για νοσηλεία, φάρμακα, εξετάσεις.
Την κατάργηση δεκάδων νοσοκομείων και προνοιακών ιδρυμάτων, δομών του ΙΚΑ, μικροβιολογικών εργαστηρίων του. Τώρα πληρώνουν και τα φάρμακα από την τσέπη τους οι ασθενείς, όσοι έχουν.
Χιλιάδες υγειονομικοί αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με τις μειώσεις μισθών και
την απλήρωτη εργασία τους από τα ασφαλιστικά ταμεία. Παντού, αυξάνονται οι ελλείψεις προσωπικού και μεγαλώνουν η εντατικοποίηση της εργασίας και οι ελλείψεις σε υλικά – φάρμακα. Αυξάνονται οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των ασθενών αλλά και των υγειονομικών.

Προτείνουμε – ζητάμε:
  • Να καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα από τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ στους υγειονομικούς.
  • Πλήρης και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας – πρόνοιας, των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να καλυφθεί άμεσα από το κράτος το 100% των απωλειών των δημόσιων νοσοκομείων, προνοιακών ιδρυμάτων και ασφαλιστικών ταμείων από το «κούρεμα».
  • Να μη συγχωνευτεί – καταργηθεί καμία κλινική, νοσοκομείο, δημόσια μονάδα υγείας. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όπου είναι απαραίτητο. 
  • Να μη μείνει κανένας άνεργος – ανασφάλιστος χωρίς πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον ίδιο και την οικογένειά του.
    Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
      Ο Πρόεδρος                                          Ο Γραμματέας
        Απόστολος Σωτηρούδης                           Ανδρέας Μαζαράκης

        Δεν υπάρχουν σχόλια:

        Δημοσίευση σχολίου