Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΙΣ ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε σας με έντονη την αγωνία μας, για την επαπειλούμενη κατάρρευση του Συστήματος Υγείας.
Τα Δημόσια Νοσοκομεία αδυνατούν να ανταποκριθούν πλήρως στις ανάγκες των Πολιτών, οι οποίες λόγω της οικονομικής κρίσης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ιιατρών και του λοιπού προσωπικού, καθίστανται όλο και περισσότερο αυξημένες.
Ο ΕΟΠΥΥ επίσης, ευρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.
Οι συσσωρευμένες οφειλές μέχρι σήμερα, προς παρόχους υγείας, ξεπερνούν τα 4 δις ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ κατά δήλωση του Προέδρου του, δεν ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Βιώνουμε το δράμα των καρκινοπαθών συμπατριωτών μας, οι οποίοι περιφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, προκειμένου να εξασφαλίσουν το αναγκαίο φάρμακο για την συνέχιση της αγωγής τους, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπονται ευαίσθητες θεραπείες και να απειλείται κίνδυνος για την ίδια την ζωή τους.
Βιώνουμε την πολλή δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει συνάδελφοί μας ιατροί από την αδυναμία του Κράτους, του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών Ασφαλιστικών Ταμείων, να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι τους, με αποτέλεσμα την επισφαλή επιβίωσή τους.
Βιώνουμε το δράμα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι καλούνται σήμερα, από το πενιχρό εισόδημά τους να καταβάλλουν ένα μέρος του, για να εξασφαλίσουν το φάρμακό τους, λόγω της διακοπής της πίστωσης από τους φαρμακοποιούς με αποτέλεσμα κίνδυνο, για την Δημόσια Υγεία και την ζωή ακόμη των ασφαλισμένων.
Εδώ οδήγησαν οι αποτυχημένες πολιτικές του προηγούμενου Υπουργού Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Α.Λοβέρδου αλλά και της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ με όλα τα δυσμενή αποτελέσματα που ζούμε σήμερα. Τώρα ως Πόντιοι Πιλάτοι προσπαθούν να αποσείσουν τις τρομερές ευθύνες που έχουν και εγκαλούν την Υπηρεσιακή Κυβέρνηση για τις δυσλειτουργίες του Συστήματος Υγείας.
Παρακαλούμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Σε συνεργασία με τον κ.Υπουργό Υγείας κ.Χ.Κίττα, ο οποίος καταβάλλει πράγματι ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, όπως προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την επιβίωση του Συστήματος Υγείας και σε συνεργασία με τους αρχηγούς των κομμάτων.
Πρέπει να εξασφαλιστούν με κάθε τρόπο τα αναγκαία κονδύλια για την χρηματοδότηση των Νοσοκομείων, του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών δομών του Συστήματος Υγείας, ώστε να μην τεθεί σε περαιτέρω κίνδυνο η ζωή, η υγεία των συμπολιτών μας, αλλά και γενικότερα της Ελληνικής κοινωνίας, που βιώνει δύσκολες συνθήκες σήμερα.
Ευελπιστούμε για τις ενέργειές σας και είμαστε στην διάθεσή σας για οτιδήποτε κρίνεται αναγκαίο από πλευράς Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου