Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Νοσοκομεία στο «κόκκινο»: Τελειώνουν και τα βαμβάκια!


Νοσοκομεία στο «κόκκινο»: Τελειώνουν και τα βαμβάκια!

Δεν έφθανε που τα νοσοκομεία του ΕΣΥ δε διέθεταν το τελευταίο διάστημα ούτε τα απαραίτητα υλικά όπως γάζες και βαμβάκια, ήρθε και το εμπάργκο των προμηθευτών να βαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. 

Οι προμήθειες σε υγειονομικό υλικό τελειώνουν επικίνδυνα καθώς τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν ελάχιστα αποθέματα. 

Πολλά μάλιστα βρίσκονται στο όριο σχετικά με τη διάθεση απλού υγειονομικού υλικού, αφού τους τελειώνουν ακόμη και τα απλά υλικά. 
Το πρόβλημα αποτελεί μάλλον γρίφο για την υπηρεσιακή κυβέρνηση καθώς οι προμηθευτές περιμένουν να πληρωθούν για να διακόψουν την κινητοποίησή τους. 

Ωστόσο χρήματα …υπάρχουν αλλά είναι εγκλωβισμένα στο ελεγκτικό συνέδριο το οποίο δεν εγκρίνει εξωσυμβατικές προμήθειες του παρελθόντος ώστε να εκταμιευθούν τα χρήματα.
Ούτε οι προσπάθειες του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου άλλαξαν  τις συνθήκες, καθώς το θέμα έχει παραπεμφθεί στην ολομέλεια του ελεγκτικού συνεδρίου. 

Και μέχρι να βρεθεί το ρευστό, τα νοσοκομεία θα στεγνώνουν από υλικά, με το …πιο πλούσιο να διαθέτει υλικά το πολύ για δύο εβδομάδες ακόμη. Γι αυτό και γάζες, βαμβάκι, σύριγγες, γάντια και άλλα ανάλογα είδη έχουν γίνει δυσεύρετα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να τρέχουν και να μη φθάνουν, με τους συγγενείς να φέρνουν ακόμη και από το σπίτι τους για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς. 

Τι θα γίνει;
Μάλλον παραμένει άγνωστο καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αγορά υγείας περιμένουν να σχηματισθεί νέα κυβέρνηση για να διαπιστώσουν εάν θα λάβει το σύστημα μετρητά είτε μέσω των δανειστών μας είτε μέσω άλλης οδού. 

Δήμητρα Ευθυμιάδου

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου