Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Κράτησε το λόγο του ο πρωθυπουργός – κατατίθεται η επόμενη δόση στους φαρμακοποιούς

Κράτησε το λόγο του ο πρωθυπουργός – κατατίθεται η επόμενη δόση στους φαρμακοποιούς
Θέλοντας να κρατήσει το λόγο του και παρά την οικονομική συγκυρία της χώρας, ο νέος πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, έδωσε εντολή να κατατεθεί η επόμενη δόση προς τους φαρμακοποιούς για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2012.

Να θυμίσουμε ότι στις 25 Μαΐου καταβλήθηκαν από τον ΕΟΠΠΥ 75 εκατ. ευρώ και η σημερινή δόση ανέρχεται στα 125 εκατ. Ευρώ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί στους φαρμακοποιούς.

Το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι, παρά την τήρηση των δεσμεύσεων από τη μεριά της κυβέρνησης, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την αναστολή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και δυστυχώς δεν δείχνουν διάθεση να ανταποκριθούν στην έκκληση της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης για παύση των κινητοποιήσεων εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων.

Ο ΕΟΠΥΥ ωστόσο για να βοηθήσει την κατάσταση και να μειωθούν οι όποιες επιπτώσεις από τις κινητοποιήσεις, έχει ήδη εκδώσει εγκύκλιο από τις 24 Μαΐου με την οποία ενημερώνει τους ασφαλισμένους για τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων τους.

Παράλληλα οι αρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Εργασίας, κ.κ. Χρήστος Κίττας και Αντώνης Ρουπακιώτης συνεχίζουν να συνεργάζονται με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τους διοικητές των εμπλεκόμενων ασφαλιστικών Ταμείων και κυρίως τον ΕΟΠΥΥ, για την εισροή των χρηματικών ποσών που απαιτούνται για την πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων του χρονοδιαγράμματος έως τα μέσα Ιουνίου. Τα χρηματικά αυτά ποσά αυτονόητο είναι, ότι θα βρίσκονται στη διάθεση της Κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, καταβάλλει προσπάθειες για την αντιμετώπιση και επίλυση των όποιων λειτουργικών και οικονομικών προβλημάτων έχουν προκύψει και σε άλλους κλάδους του ευαίσθητου χώρου της Υγείας, όπως σε δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, συμβεβλημένους ιατρούς, φυσικοθεραπευτές κ.α., οι οποίες πιστεύουμε ότι θα είναι επιτυχείς. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Π.Φ.Σ. Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ωστόσο, ότι οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας θα συνεχίσουν κανονικά την αναστολή πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ανθή Αγγελοπούλου
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου