Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Οι 235 εγκαταλελειμμένοι ανάπηροι και η τηλεοπτική βόλτα του υπουργού!

Η πάλαι ποτέ ατάκα του Κώστα Καραμανλή «σεμνά και ταπεινά» φαίνεται ότι είναι είδος προς …εξαφάνιση στη σημερινή κυβέρνηση. Την ώρα που οι 235 ανάπηροι του Ασύλου ανιάτων ταλαιπωρούνται χωρίς φαγητό και φάρμακα εδώ και καιρό, χωρίς να υπολογίσει κανείς και την αιφνιδιαστική και σοκαριστική γι αυτούς διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εμφανίζεται ενώπιον τηλεοπτικών συνεργείων και φωτογράφων για να διαβεβαιώσει ότι …όλα θα πάνε καλά.
Προσπάθειες εκταμίευσης 300 χιλιάδων ευρώ, μέρος των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς στο Άσυλο Ανιάτων έχουν ξεκινήσει μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αιφνιδιαστική διακοπή ρεύματος στο Άσυλο.
Τη Δευτέρα εξαιτίας ακριβώς αυτού του σάλου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση τη Δευτέρα μεταξύ Υπουργού Υγείας και των προέδρων του ΕΟΠΥΥ και του Ιδρύματος.
Στο μεταξύ όμως το ίδρυμα έσπευσε να επισκεφθεί και να φωτογραφηθεί ο αναπληρωτής Υπουργός Μάριος Σαλμάς.
Χρειάστηκε να κοπεί το ρεύμα σε κτήριο του Ασύλου Ανιάτων, οι ασθενείς να υποσιτίζονται για ενάμιση μήνα και οι εργαζόμενοι να παραμείνουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες, για να αντιδράσει το Υπουργείο Υγείας, ως εποπτεύουσα αρχή.
Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς το Ίδρυμα φθάνουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, με 1,8 εκατ. να αφορούν μόνο το πρώτο εξάμηνο του έτους. Πλέον γίνονται προσπάθειες εκταμίευσης 300 χιλιάδων ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ για να καλύψει μέρος των οφειλών του προς το Άσυλο.
Ο κ.Σαλμάς πάντως παρέμεινε για αρκετή ώρα στο άσυλο και επισκέφθηκε και τους ασθενείς με τη συνοδεία πάντοτε των φωτογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων.
Βέβαια, χρειάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για να επανασυνδεθεί το ρεύμα στο κτήριο του Ασύλου που έκοψε η ΔΕΗ «κατά λάθος», αφού σύμφωνα με την επιχείρηση δεν γνώριζε ότι ήταν νοσοκομείο αλλά νόμιζε ότι ήταν σπίτι, αφού ο λογαριασμός ήταν κατοχυρωμένος σε όνομα ιδιώτη και ζήτησε μάλιστα και συγγνώμη.
Δήμητρα Ευθυμιάδου
IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου