Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Όλα τα σενάρια για τις περιζήτητες θέσεις στο χώρο της υγείας


ypoyrgio


Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στο υπουργείο υγείας αφού πέρα από τα ονόματα των στελεχών που ακούγονται για τις θέσεις των γενικών γραμματέων υπάρχουν και άλλες θέσεις- κλειδιά που αναμένεται να αλλάξουν χέρια.
Έτσι ενώ οι καρέκλες τών γραμματέων "πλευροκοπούνται" από πετυχημένους μάνατζερς του ιδιωτικού τομέα αλλά και από πολιτικά στελέχη και ενώ για τη θέση του ΕΟΠΥΥ ακούγεται το όνομα του πρώην υπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου,φαίνεται να κερδίζουν έδαφος δύο άλλε υποψηφιότητες. Αυτή της Αθηνάς Δρέττα πρώην γενικής γραμματέα εργασίας, η οποία είχε πάρει στους ώμους της όλο το θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αλλά και του Θεόδωρου Αμπατζόγλου πρόεδρου του Πανελληνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο οποίος έχει δώσει δείγμα των διοικητικών του ικανοτήτων ως διοικητής του ΙΚΑ επί κυβέρνησης Καραμανλή.
Το όνομα του κου Αμπατζόγλου μάλιστα, παίζει σε διπλό ταμπλό ή μάλλον σε τριπλό αφού συζητείται και για τη θέση του διοικητή του ΙΚΑ αλλά και για την πιο περίζήτητη θέση, αυτή του προέδρου του ΕΟΦ. Εκεί άλλα ονόματα που συζητιούνται είναι αυτό του Βασίλη Κονταζαμάνη που έχει την εμπειρία να έχει διατελέσει και παλιότερα πρόεδρος του οργανισμού, του Νίκου Μανιαδάκη καθηγητή από την ΕΣΔΥ αλλά και του Μανώλη Αγγελάκα πρώην ευρωβουλευτή που είχε βασικό ρόλο στο σχεδιασμό του πρόγραμματος της ΝΔ για την υγεία.
Σε επικοινωνία πάντως που είχε το healthview με αρκετούς από τους υποψήφιους το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα σενάρια δεν είναι παρά σκέψεις που γίνονται και αναμένεται να επιβεβαιωθούν μόνο από τα επιβεβλημένα τηλεφωνήματα...
Προς το παρόν είναι υποθέσεις επί χάρτου αφού αυτό που πρόεχει είναι να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει ο πρωθυπουργός με το μάτι του για να τρέξει το κυβερνητικό έργο. Εξάλλου η προσοχή όλων αυτή τη στιγμή είναι στραμένη στην τρόικα που έρχεται την Τετάρτη αποφασισμένη να θέσει όλες τις εκκρεμότητες επί τάπητος.


Βάννα Κεκάτου
ΗΕΑLTH VIEW
Ημ/νία Δημοσίευσης: 2/7/2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου