Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

EΠΙΣΤΟΛΗ ΙΣΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ 1 ΕΥΡΩ


Κλίκ για Αρχή
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κο. Ανδρέα Λυκουρέντζο

                                                             
                                                                                      Αθήνα,2-7-2012
                                                                                       Α.Π.

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ.»


Οι γιατροί σήμερα για άλλη μια φορά ήταν αντιμέτωποι με τα προβλήματα που παρουσίαζε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τα οποία συνεχίζουν να υφίστανται και έκαναν αδύνατη την πρόσβαση τους στο σύστημα, ενώ πολύ φοβούμαστε οτι το πρόβλημα θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες ακόμα.
 Ενόψει της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί εξαιτίας της δυσλειτουργικότητας και της κακής σχεδίασης του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης απευθυνόμεθα σε εσάς και ζητούμε την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης υπ΄ αριθμ. πρωτ. Υ3Γ/ΓΠ 5547/30.05.2012, απόφασης του Υπηρεσιακού Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κου. Χ. Κίττα, τροποποιήθηκε εκ νέου η με αριθμό ΔΥΓ3 (α)/οικ. ΓΥ/148/12 (ΦΕΚ Α΄545) Υπουργική Απόφαση,  η οποία αφορά την επιβολή προστίμου ύψους 1 ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή από τους γιατρούς, μεταθέτοντας την ημερομηνία εφαρμογής την 1η Ιουλίου 2012.  

Δεν νοείται οι ευθύνες των αρμόδιων φορέων να επιρρίπτονται στους γιατρούς και να καλούνται οι τελευταίοι να πληρώνουν την δυσλειτουργία των συστημάτων, προκειμένου να ασκήσουν το λειτούργημά τους.
Δια της παρούσης λοιπόν αφενός σας τονίζουμε την έντονη δυσφορία του ΙΣΑ στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση, η οποία επικρατεί στο χώρο της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης και αφετέρου προτείνουμε  επειδή ήδη ξεκίνησε η σημερινή ημέρα με τεράστια ταλαιπωρία των ασθενών και των ιατρών, να επιτραπεί στους ιατρούς η χειρόγραφη συνταγογράφηση και ο έλεγχος των συνταγών να γίνεται απο τις αρμόδιες υπηρεσίες μέσω της ηλεκτρονικής σάρωσης (σκανάρισματος).
Επειδή οποιαδήποτε καθυστέρηση θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία των ιατρών να παρέχουν αποτελεσματικά τις υπηρεσίες τους όσο και την περαιτέρω ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας.
          ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                 ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου