Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΣΑΛΜΑ



Όποιος δεν παραιτηθεί από τον ΕΟΠΥΥ σημαίνει οτι αποδέχεται το "φέσι"

Αντί κλίματος συναίνεσης ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός κ. Μ. Σαλμάς εμφανίζεται με αδιαλλαξία και απειλές απέναντι στα αιτήματα των εργαστηριακών & κλινικών ιατρών που έχουν προσυπογράψει δήλωση προσχώρησης στον ΕΟΠΥΥ και ζητούν από το μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του. Eνδεικτικά παραθέτουμε πρόσφατη δήλωση του κ. Σαλμά στον ΕΤ της Κυριακής 26/9/12, που ως επίσημο κράτος νομιμοποιεί την στάση πληρωμών καλώντας παρανόμως εργαστηριακούς – κλινικούς να αποδεχθούν τα παλαιά και νέα «φέσια» ως μέρος της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ!!

Λέει συγκεκριμένα ο κ. Σαλμάς: «Δεν παρακαλέσαμε κανέναν. Και όποιος θέλει μπορεί αύριο να έρθει, να κάνει αίτηση, να διακόψει την σύμβασή του με τον ΕΟΠΥΥ. Όποιος δεν έρθει σημαίνει ότι αποδέχεται την δυσκολία εξόφλησης των τιμολογίων» !!!
Δηλαδή ο Υπουργός ομολογεί ευθαρσώς οτι ο ΕΟΠΥΥ δεν προτίθεται να πληρώνει όπως αναφέρουν οι συμβατικές του υποχρεώσεις και όποιος δεν διαμαρτύρεται σημαίνει ότι αποδέχεται να δουλεύει δωρεάν!!!. 
Φαίνεται για άλλη μια φορά ότι ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας, ο ΕΟΠΥΥ φτιάχθηκε όχι για να καλύψει τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων Ελλήνων από τους οποίους παίρνει τις ασφαλιστικές τους εισφορές αλλά για να διαχειριστεί χρέη & ελλείμματα και να τα μηδενίσει μέσα στο 2012. Έτσι ο ετήσιος απολογισμός του ΕΟΠΥΥ στο τέλος του 2012 θα αναγράφει: Προϋπολογισθέντα έξοδα 6,5 Δις Πραγματοποιηθέντα έξοδα 3,2 Δις = 50% πλεόνασμα και θα χειροκροτούν όλοι.
Βέβαια ουδείς μιλάει για τους ασφαλισμένους πχ του πρώην ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ που ενώ πληρώνουν 400 ευρώ το μήνα ασφαλιστικές εισφορές απολαμβάνουν μηδενικές παροχές υγείας και πληρώνουν από τη τσέπη τους όλες σχεδόν τις ιατρικές υπηρεσίες.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι υπάρχει σημαντικό έλλειμμα θάρρους και ειλικρίνειας στο δημόσιο διάλογο σε τόσο σημαντικά θέματα όπως η υγεία και τα προσχήματα πέφτουν σιγά σιγά και αποκαλύπτεται η πλήρης περιφρόνηση στους ασθενείς και στους λειτουργούς της υγείας.

Κ Παναγιωτόπουλος
Πρόεδρος ΙΣ Αργολίδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου