Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Δήλωση του κ. Κων. Γιαννακόπουλου, Προέδρου ΙΣΛ, σχετικά με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.



 Λάρισα 27-8-2012

Σε πρόσφατο δελτίο τύπου της ΝΙΚΙ-ΠΙΣ επισημάναμε με τα μελανότερα χρώματα την επικινδυνότητα του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Χαρακτηριστικά αναφέραμε πως οδηγεί σε υπονόμευση των αγώνων του κάθε κλάδου, απαξιώνει το συνδικαλιστικό κίνημα και οδηγεί στην απόλυτη διαπλοκή.

Δυστυχώς όμως, η πρόσφατη θυελλώδης γενική συνέλευση του ΠΦΣ, με την διάθεση της παραίτησης του προέδρου κ. Θ. Αμπατζόγλου στο Δ.Σ. αναγκαστικά, ήρθε να επιβεβαιώσει τα αυτονόητα. Με δύο λόγια, ο Πρόεδρος του ΠΦΣ, «φλερτάροντας» όλο το προηγούμενο διάστημα με την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ και την Διοίκηση του ΕΟΠΥY και ανταλλάσοντας μαζί τους επικοινωνιακά σκηνές αβροφροσύνης, προφανώς  με το «αζημίωτο» και στην προσπάθεια του να χειραγωγήσει τους φαρμακοποιούς, ήρθε σε απόλυτη σύγκρουση με το φαρμακευτικό κίνημα και έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στον «συνδικαλιστικό του θάνατο».

Τίποτα δεν πρέπει να περιμένει κανένας απ΄ τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και απ΄ τους παρατρεχάμενους των υπουργείων συνδικαλιστές, που καθημερινά εκλιπαρούν για μια κρατικοδίαιτη θέση, έτοιμοι να   ξεπουλήσουν  τα πάντα. Για τον λόγο αυτό δε, καταγράφονται ως τα «τσιράκια» της εξουσίας, αποτελώντας παράλληλα σοβαρό εμπόδιο στα αδήριτα συμφέροντά μας.

Ο συνδικαλισμός, πρέπει επιτέλους να πάψει να είναι παράσιτο διαπλοκής και σκαλοπάτι πλουτισμού των ολίγων και επιπλέον, να σταματήσει να είναι επάγγελμα-κυματοθραύστης των κλαδικών, αλλά και γενικότερα των κοινωνικών διεκδικήσεων.

Η κάθε απόπειρα υφαρπαγής των κατακτήσεών μας, αλλά και η στοχευμένη παρεμπόδιση των κύριων διεκδικήσεών μας, θα πρέπει να μας βρει ενωμένους όσο ποτέ άλλοτε. Η απάντησή μας δε, θα πρέπει να είναι αμείλικτη. Πλήρης απομόνωση ανεξαιρέτως όλων αυτών που επέλεξαν να είναι με την εξουσία και όχι με την αξιοπρέπεια και το κύρος.

Εύχομαι, στο μέλλον και ιδιαίτερα μέσα στον «θερμό» Σεπτέμβρη που έρχεται, ο ιατρικός κλάδος να μην βρεθεί μπροστά σε τέτοια σάπια φαινόμενα.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου